Förlorade loppet – anklagas för fusk

Foto: ATG-LIVE
På bilderna ser vi när Robert Bergh rycker undan med Slevin Kelevra. Med ungefär 150 meter kvar till mål får stallkamraten Staro Dow Jones chansen och spurtar enkelt förbi till skrällseger.
TRAV

Robert Bergh tog en stalldubbel i V75-6.

Kuskprofilens häst blev tvåa – vilket upprörde Trav365:s läsare.

– Denna typ av lopp gör att man tvekar att lägga pengar på trav, skrev chattprofilen Hozu.

När Bergsåker anordnade V75 under lördagen hade hemmatränaren Robert Bergh det väl förspänt på förhand. Bergh lyckades ta en stalldubbel i V75-6 då han själv slutade tvåa med Slevin Kelevra från ledningen medan Ulf Eriksson vann med Staro Dow Jones från rygg på ledaren. Succén inbringade 150 000 kronor till stallet.

Läsarna upprörda

Efter loppet var flera i Trav365:s liverapport mycket upprörda på Robert Berghs taktik i loppet. Bergh kom tidigt till ledningen och såg segerfarlig ut fram till upploppet. Då valde kusken att rycka undan och ge stallkamraten Staro Dow Jones luckan. Ulf Eriksson tackade för chansen och kunde tillsammans med sin häst avgöra enkelt när luckan kom. Enligt läsarna gav Bergh bort segern då han körde undan och gav stallkompisen, och storskrällen, chansen.

”Avslag på Staro Dow Jones också.. "alldeles för lång distans" va fan, undra hur mkt stallet har spelat själva”, skrev chattprofilen Thomas.

Han fick medhåll av flera andra.

”Dåligt av Bergh! Det fanns ingen anledning att släppa ut den. Hade den som skräll från början, men fick inte råd att täcka upp på V5”, skrev Shooter.

”Bergh mörkar alltid form på sina hästar samtidigt som han snackar upp hästar som han inte kör med. Usch!”, skrev Snowman.

Bergh: Jag ville vinna

Robert Bergh intervjuades efter loppet i ATG-live. Tränaren var då nedstämd över att han själv inte vann loppet.

– Jag ville vinna loppet, det är svårt att ta upp när man inte har något i tömmarna. Jag tyckte inte att jag hade något kvar. Det är kul när de är etta och tvåa, men det hade kunnat fått varit i omvänd ordning så hade det varit perfekt. Jag kände mig slagen runt slutsvängen och valde att rycka, sa Bergh.

Segerkusken Ulf Eriksson var däremot mer glad.

– Jag kände att vinner jag inte nu vinner jag aldrig, och det blev jättelätt, sa Ulf Eriksson efter segern.

ARTIKELN HANDLAR OM