Attacken: Kom hit och skotta hästskit

TRAV

Micke Nybrinks utspel i Sportbladet för en månad sedan har upprört proffstränaren Jörgen Westholm.

På sin hemsida ger han spelexperten en rejäl känga.

– Hela den här högen bakom mig tycker jag Micke Nybrink levererar med skit per år, säger Westholm i sitt nyhetsklipp.

För en månad sedan skrev Micke Nybrink i sin krönika i Sportbladet om landets travtränare. Nybrink hävdade då att landets travtränare gnäller för mycket och skrev bland annat så här:

”Så fort det tas pengar till något som inte går rakt ner i deras i fickor börjar de skrika efter prispengar. Varför ska de aktiva eller hästägarna ha allt? Sänk era avgifter i stället, era priser skenar snabbare än konsumentindex, trimma organisationen, pruta på fodret, sälj mersan, köp ett SL-kort”.

Ger tillbaka

Nybrinks utspel skapade debatt i trav-Sverige och en av de travtränare som blev upprörda var Rommeprofilen Jörgen Westholm. Sedan uttalandet har Nybrink och Westholm huggit på varandra flera gånger och under fredagen gick travtränaren till ordentlig motattack. På sin hemsida kritiserade han experten.

I nyhetsklippet, som Westholm har varje fredag på sin hemsida, tömmer han en skottkärra med hästskit och ger spelexperten en rejäl känga.

– Jag håller på att köra här och här är ett lass Micke Nybrink-skit till som ska levereras. Här ser ni, hela den här högen bakom mig tycker jag Micke Nybrink levererar med skit per år. Han är en åsiktsmaskin som givetvis ska finnas i travet, men just nu verkar han ha hakat upp sig helt på att vi travtränare har det så fantastiskt bra. Det finns någon som har det bra, som lyckats leverera bra resultat och tjänat lite pengar men det tycker jag de är väl värda. Men jag tycker alla travtränare gör ett bra jobb som orkar leverera spelpjäser till ATG.

Westholm: Han är välkommen hit

Westholm är inte färdig där. Han erbjuder Nybrink att komma ut till hans gård utanför Sala och testa på jobbet som hästskötare.

– Vi har en ledig dag och det är julafton sen kör vi alltså och om han tycker att vi verkar ha det för bra är han välkommen ut hit och kika. Här kan man få mocka skit, men vi har inte lika bra lön som hästskötare. Senaste taxerade inkomst för Micke Nybrink såg jag var 1 004 000 kronor och det tjänar man inte som hästskötare, men du är välkommen hit att kämpa Micke ska du få prova hur det känns. Du hade till och med börjat lagt dig i hur man skriver propositioner hörde jag. Håll dig till spelet, men å andra sidan, din lön kommer snart tillbaka till ATG för så många torskbongar du har så går det direkt tillbaks till spelet. Fortsätt lira Micke så tränar vi hästar, det blir nog bra det, avslutar Westholm.

Trav365 har sökt Micke Nybrink för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM