”Vi måste vara rädda om den fina sporten”

TRAV

Debatten om V75-6 i lördags fortsätter.

Krönikören Micke Nybrink har blir överöst av mejl efter händelsen.

– Upprörda spelare lovar att lägga av efter Robert Berghs tillbakabjudning, skriver Nybrink i sin krönika.

Bergsåkersproffset Robert Bergh tog en dubbelseger i V75-6 på hemmaplan i lördags då hans hästar var etta två och tjänade 150 000 kronor.

Bergh slutade själv tvåa från ledningen med Slevin Kelevra medan kompisen Ulf Eriksson vann med Staro Dow Jones från rygg på ledaren. Med 300 meter kvar av loppet ryckte Bergh undan med sin häst och gav stallkamraten chansen som då spurtade till enkel seger. Efter loppet var många läsare på Trav365:s liverapport upprörda och menade att Bergh stallkörde, vilket är förbjudet.

Efter loppet har det diskuterats vilt runt om i trav-Sverige om händelsen och även krönikören Micke Nybrink har fått mejl.

”Min mejlkorg fylldes till bristningsgränsen efter V75-6 i lördags. Upprörda spelare lovar att lägga av efter Robert Berghs tillbakabjudning (?) som innebar att stallkamraten Staro Dow Jones vann”, skriver Nybrink.

Nybrink har svårt att veta om Bergh gjorde något olagligt.

”Det är givetvis omöjligt att veta exakt varför toppkusken Bergh körde så. Jag är ändå av den åsikten att blotta misstanken om stallkörningar är illa nog. Vi måste vara rädda om den fina sport vi har. Det är förstås Bergh också. Lita på det. Han vill knappast såga av den gren han sitter på”, skriver Nybrink i sin krönika i Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM