Isoleras – fyra dagar innan Prix d'Amerique

Foto: Lars Jakobsson
Stefan Hultman, Maharajah, Lisa Skogh och Örjan Kihlström efter segern förra söndagen.
TRAV

På torsdag går Maharajah det sista jobbet innan Prix d'Amerique.

Sedan stänger Stefan Hultman dörrarna för journalister, travfans och nyfikna åskådare.

– Om hästen ska lyckas måste han få vara i fred, han måste få ladda på ett fridfullt sätt, säger Hultman.

Temperaturen stiger inför Prix d'Amerique och nu är det mindre än en vecka till det stora slaget på Vincennes travbana i Paris.

Stefan Hultman gör de sista förberedelserna med favoriten Maharajah och på torsdag går hästen det sista jobbet innan loppet på söndag. På söndag kommer många svenska journalister och travfans befinna sig i Paris för att heja fram det blågula hoppet till en efterlängtad seger i Prix d'Amerique.

Efter jobbet på torsdag kommer Stefan Hultman stänga alla dörrar för journalister och travfans. På torsdag eftermiddag är det sista chansen att få se Maharajah innan söndagens lopp. Från och med på torsdag kommer Maharajah ha vakter omkring sig och ingen obehörig kommer tillåtas komma i närheten av superhästen.

– Hästen måste vara i fred, även jag måste få ladda på ett bra sätt. Om hästen ska lyckas i Prix d'Amerique måste han få ladda. Det ringer folk hela tiden och vissa kommer bli sura på det här, men jag måste försöka ta kloka beslut för hästens skull. I dag (måndag) står det tre kameror och massa fotografer runt honom. Det går under korta perioder, men ska det vara så hela tiden kommer han förlora på det. Jag vill inte torska Prix d'Amerique på det, det är bra att det är intresse men han ska få chansen att ladda själv. Jag måste behandla ”Marre” på det sättet att han inte blir störd. Jag vill inte göra någon besviken, men han ska få ladda på ett lugnt och fridfullt sätt, säger Stefan Hultman.

”Bytte häst”

Hultman beskriver hysterin kring Prix d'Amerique som otrolig och att man måste uppleva stämningen på plats för att förstå trycket kring hästarna, kuskarna och tränarna.

– När Varenne stod hos Anders Lindqvist så bytte de häst. När alla kom och skulle kolla på Varenne så kollade de någon annan häst, de hade satt på Varennes täcke på någon annan häst. Bara för att han skulle få vara i fred. Man måste hålla lite koll, det är svårt att hålla alla borta men i den mån som det går måste man hålla det i styr. Jag försöker hantera det här på ett proffsigt sätt, säger Stefan Hultman till Trav365.

På onsdag klockan 15.30 kan du chatta med Stefan Hultman inför Prix d'Amerique.

ARTIKELN HANDLAR OM