”Lämnar ett stort tomrum efter sig”

TRAV

Travtränaren Lars G Edvinsson har avlidit efter en tids sjukdom.

Nu berättar kollegan och vännen Lennart Forsgren om det tråkiga beskedet.

– Jag pratade med honom i onsdags, han lät naturligtvis inte jättepigg men jag kunde inte drömma om att det skulle gå så fort, säger han.

Foto: Kanal 75
Lars G Edvinsson.

Efter en tids sjukdom har Halmstadtravets tränare Lars G Edvinsson avlidit. Edvinsson var under många år en av västsveriges mest framgångsrika tränare och läromästare för ett flera av travsportens nuvarande profiler, bland annat Stefan Persson, Peter Untersteiner, Jörgen Sjunnesson och Patrik Sjöberg.

”Stort tomrum”

Halmstadtravet skriver själv om det tråkiga beskedet på sin hemsida.

”Lasse lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans lågmälda humor och genuina vänlighet påverkade alla i hans omgivning. Det är ett tröstande faktum att Lasse under sin sjukdomstid var omgiven av en stark och kärleksfull familj, till vilken vi vill framföra vårt djupa deltagande”, skriver de.

”En schysst kille”

För den före detta travtränaren Lennart Forsgren, som var vän och kollega till Lars G Edvinsson, är det ett tungt besked.

– Jag pratade med honom i onsdags, han lät naturligtvis inte jättepigg men jag kunde inte drömma om att det skulle gå så fort. Vi har jobbat ihop och varit konkurrenter och kollegor hela livet. Lasse var en ordentlig kille, renhårig och schysst. Om man jämför honom med mig i lopp så var jag den stora stygga vargen och han den snälla. Det var en korrekt kille och när Lasse sa någonting så lyssnade folk. Vi har varit ute på många resor ihop och hade roligt tillsammans, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM