Här är travtränarna som får hjälp i TV4

Foto: ALN
Claes Eskilsson och Per C Johansson ska få hjälp av Roger Walmann.
TRAV

Claes Eskilsson, Pär C Johansson och Catarina Norqvist.

Det är travtränarna som ska medverka i TV4:s satsning ”Hjälp på traven”.

– Förhoppningsvis ska det här leda till något bra för tränarna, säger projektledaren Linda Rosenquist.

Som Trav365 avslöjade för ett halvår sedan kommer TV4 och produktionsbolaget OTW göra en ny och unik travsatsning under året. Om några veckor kommer OTW börja spela in ”Hjälp på traven” där tre travtränare runt om i landet får expertråd och hjälp av Solvallaprofilen och stjärntränaren Roger Walmann.

Många visade intresse

Intresset var stort från landets travtränare och runt 20 personer skickade in intresseanmälan för att delta i programmet. De tränare som blev utvalda var Rommeproffset Claes Eskilsson, Färjestadsproffset Per C Johansson och Umåkeramatören Catarina Norqvist.

Roger Walmann kommer besöka tränarna under ett halvår med målet att förbättra och utveckla deras verksamhet. Linda Rosenquist, projektledare för programmet, tror att satsningen kommer bli lyckad.

– Alla vill bli bättre och Roger Walmann ska hjälpa de här tre tränarna att komma vidare med deras verksamhet. Claes Eskilsson har redan påbörjat sin nystart, han behöver lite hjälp för att satsningen ska bli så bra som han vill. Per C Johansson vi få ett lyft på sin verksamhet och Catarina Norqvist är en tjej som har flera hästar, men hon får inte ut något av sitt material. Hon vill bli bättre, hon är seriös och satsar, säger Rosenquist.

”Fantastiskt roligt”

”Hjälp på traven” kommer gå i Vinnare V75 i sommar och OTW siktar på att visa sex-sju program.

– Det ska bli fantastiskt roligt att följa dem och Roger är rätt man för det här. Han är en otroligt skicklig travtränare och tillhör toppskiktet i Sverige. Han är en rak och ärlig människa och för att man ska kunna gå in och hjälpa någon och vara mentor måste man ha den egenskapen. Att man säger exakt vad man tycker. Tränarna blev väldigt glada att det just blev honom. Förhoppningsvis kommer det här leda till något väldigt bra för tränarna, säger Linda Rosenquist till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM