Stig H:s varning: Är ingen given vinnare

Foto: ALN
Stig H Johansson är inte säker på seger för Joyland Park i V64-4.
TRAV

Han är obesegrad efter två starter och är ett stort löfte.

Men när hästen på onsdag startar som storfavorit på Solvalla varnar Stig H Johansson spelarna.

– Är i mina ögon ingen självklar vinnare, skriver Johansson på sin hemsida.

Stig H Johanssons fyraårige löfte Joyland Park har efter mycket strul kommit igång rejält. Hästen har under 2011 gjort två starter och vunnit båda loppen på imponerande vis. Hästen har varit överlägsen från ledningen i båda starterna och karriären kunde inte ha börjat bättre för fyraåringen.

På onsdag, när Solvalla kör V64-tävlingar, startar hästen som storfavorit i den fjärde avdelningen. Stig H:s häst inleder från spår fem i voltstart och är i skrivande stund hårt anlitat av spelarna.

Men trots succéinledningen på karriären varnar nu Stig H Johansson spelarna för att hästen är en favorit i fara. Enligt Johansson är hästen inte alls någon given vinnare.

– Inledningen på hans karriär har varit fläckfri resultatmässigt sett. För mig har han varit överraskande bra i sina två segrar på lika många starter i januari. Joyland Park kvalade redan i januari förra året, men vägen fram till debuten på nyårsdagen har varit kantad av en hel del krångel. Han har från och till haft svårt att få aktionen att klaffa. Den har inte varit klockren i segerloppen heller, även om det var bättre senast. Möter mer rutinerade hästar nu och är i mina ögon ingen självklar vinnare. Samtidigt är det klart att han ska räknas, skriver Johansson på sin hemsida.

”Ser passande ut”

Förutom Joyland Park startar Stig H flera hästar som blir hårt betrodda. Bland annat det femåriga stoet Essien i V64-2 som imponerade senast vid enkel seger på hemmabanan.

– Hon fortsätter att göra det mesta rätt i loppen. Senast väckte ett dåligt spår vissa farhågor, men hon gavs en perfekt löpning och kunde avgöra lekande lätt när hon fick sträcka ut över upploppet. Också hon tränas förstås väldigt lugnt mellan täta starter, men inget tyder på att hon skulle vara sämre nu. Essien är okomplicerad och startsnabb, så från ett bra startspår måste jag tro på chans för hennes del igen. Uppgiften ser passande ut, skriver Stig H.

ARTIKELN HANDLAR OM