Lurade döden – nu jagar han V75-vinst

Foto: kanal75
Christoffer Eriksson, Sir Remington och hästens skötare Ulf E Lindqvist.
TRAV

Sir Remington drabbades av pungbråck och var nära döden.

Men tränarens snabba ingripande räddade honom – och på lördag jagar hästen seger på V75.

– Han hade en jäkla tur, säger Jerry Jönsson, som tränar hästen.

Jägersroproffset Jerry Jönsson var i somras nära att mista stallets stjärna, Sir Remington. Hästen började rulla sig i hagen, men reste sig aldrig igen. Turligt nog såg Jönsson det som inträffade och sprang ut till hästen i hagen. Han såg på en gång att något var fel och att en pungkula var uppsvullen, så han körde Sir Remington i ilfart till Helsingborgs djursjukhus. Han opererades på en gång och klarade livhanken, till stora delar, för att tränaren agerat så snabbt.

– Han hade en jäkla tur. Det var en tillfällighet att jag såg honom just då, jag hade ju kunnat gjort något annat på gården. Jag tyckte det var konstigt att han inte reste sig, säger Jerry Jönsson.

”Överraskat förr...”

Nu har hästen, som har chockat många travspelare med segrar till höga odds, repat sig och startat några gånger efter incidenten. Och på lördag startar Sir Remington i gulddivisionen – för första gången.

– Det ser bra ut för hans del och han har fin form, meddelar tränaren, Jerry Jönsson och fortsätter:

– I den senaste starten visade han inte någonting, han sladdade där bakom och tog inte ut sig alls, jag vet inte vad det tog åt honom. Vi har tagit prover på honom, men inget är fel. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse, han har gjort så en gång innan. Han är en humörhäst som måste få allt att stämma, han är en liten primadonna.

Hur har han tränat?

– Han har tränat riktigt bra efter det senaste loppet, så det finns inget som tyder på formtapp.

Motståndet då?

– Hästen möter härdade motståndare. Vi får hoppas på bra tempo så ska han kunna spurta till sig en slant. Jag tror inte han är med gör upp om segern.

Så spelarna ska inte ha med honom?

– Det är en riktig super-outsider. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, jag tror spelarna ska vara vöjda så också den här gången. Men man vet aldrig med den här hästen, han har överraskat förut...

”Blir säkert fler lopp”

Sir Remington har åkt ner till Frankrike ett par vändor, och det kan bli fler resor ner till kolstybben enligt Jägersro-tränaren.

– Det kommer säkert bli fler lopp där, det finns lopp hela tiden åt honom och ägarna tycker det är kul att åka dit, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM