Kent, 47, chockvann – ordnade jätteutdelning

Foto: ALN
TRAV

Sämsta spåret och med den minst kända kusken.

Lady Best Memory var utdömd på förhand.

Då chockade hon alla på V64 – och fixade hög utdelning.

– Det här har man drömt om, och nu händer det, sa kusken Kent P Gustavsson efter loppet.

Det treåriga stoet Lady Best Memory var utdömd av spelarna i V64-5, Zoogins lopp, på Solvalla under onsdagskvällen. Hästen var spelad till 67 gånger pengarna och inledde från spår elva bakom startbilen. Trots det dåliga spåret satt hästen i rygg på ledaren efter 700 meter då kusken Kent P Gustavsson, 47, gjorde en fräck kupp och tryckte sig till ledningen, för att sedan släppa igen.

Mitt på upploppet fick hästen chansen och kunde spurta till en knapp men säker seger och publiken fick se en rejäl segergest av den okände Örebrokusken som gav sin häst ett perfekt lopp. Segern var värd 100 000 kronor och efter succén var kusken mycket lycklig i vinnarcirkeln.

– Det är skitkul. Det här har man drömt om att få det perfekta loppet, och nu händer det. Hon har blivit bättre och bättre men när man mötte de här hästarna trodde man inte på seger. Hon kändes jättefin hela vägen. Det här värdesätter jag rätt så högt, sa Kent P Gustavsson efter segern.

Hög utdelning

Rättvikstränaren Leif Witasp avslutade omgången med 43-oddsaren Turbolines och efter de två superskrällarna blev utdelningen på V64-spelet hög. Enbart 32 system lyckades få sex rätt vilket betalade 181 522 kronor.

– Jag körde efter oddset, bara smög och fick skohornslucka och vann. Nu har hon mognat och gjort ett par tre riktigt bra lopp, sa Leif Witasp efter skrällvinsten.

ARTIKELN HANDLAR OM