Studenten: Så vann vi en halv miljon kr

Foto: Privat/Kanal 75
Studenten Daniel lyckades vinna nästan en halv miljon kronor på V64 till andelsspelarna hos spelbutiken Curres i Sollentuna. Omgångens stora skräll var Lady Best Memory.
TRAV

Studenten Daniel, 23, ordnade storvinsten till kunderna hos Spelbutiken Curres i Sollentuna.

23 kunder får dela på nästan en halv miljon kronor.

– Jag gjorde en Spik Harry och plockade ut två hästar själv, avslöjar han.

V64-tävlingarna på Solvalla slutade med stora pengar då två skrällar slog till i de sista avdelningarna. Sex rätt på V64 gav 181 522 kronor, men hos Spelbutiken Curres i Sollentuna lyckades man vinna hela 459 152 kronor på sitt andelssystem.

Gjorde en Spik Harry

Bakom systemet står studenten Daniel Hedh som jobbar extra i butiken. Den här gången hade han fått förtroendet att plocka ut hästarna och Daniel tog Harry Boy till sin hjälp.

– Jag gjorde en Spik Harry och tog ut två hästar själv. Jag spikade 5 Essien i V64-2 och 5 Joyland Park i V64-4. Harry Boy är bra om man har två spikar som man tror mycket på. Dessutom kan Harry Boy hitta hästar som man aldrig annars skulle ha med på systemet. Som den här gången, då hittade Harry Boy skrällen i V64-5, berättar han.

”Bra för butiken”

De 23 kunderna hade satsat 100 kronor var och är nu nästan 20 000 kronor rikare.

– Jag har inte jobbat i dag, men jag pratade med dem i butiken och det är glada tongångar. Det här är bra för butiken och det är kul att det blir vinst nu i januari när många har dåligt med pengar.

Daniel studerar ekonomi, men jobbar extra i butiken så ofta han har möjlighet.

– Det är helt suveränt att kunna jobba med det här. Jag har alltid varit intresserad av trav och sport.

”Hade ingen andel”

Genom åren har han spelat in omkring 600 000 på trav och de flesta vinsterna har kommit på andelsspel.

I vanliga fall brukar han vara med på en andel själv när han tippar i butiken, men den här gången glömde han att köpa och missade 20 000 kronor.

– Tyvärr hade jag inte någon andel själv. Jag brukar alltid vara med och köpa en andel. Jag gjorde systemet i tisdags, men när jag skulle stänga glömde jag att köpa en andel. Det är jättekul att det blev utdelning, men det är lite surt att jag missade att köpa en andel. Men det går fler tåg och på lördag ska jag vinna 47 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM