– Jag släpper bara ledningen till Goop

V75-kusken om taktiken på lördag – jagar seger i gulddivisionen

Foto: Maria Holmén/Kanal 75
Flemming Jensen är het för dagen och hade ett rekordår i fjol som tränare och kusk.
TRAV

Flemming Jensen är alltid respektingivande när han startar sina hästar.

Inför jackpotomgången i Halmstad lämnar han intressant information.

Bakom startsnabba Swept To Victory i gulddivisionen är taktiken klar.

– Jag släpper bara ledningen till Global Investment, ingen annan, säger Flemming Jensen.

Den danske championtränaren hade ett rekordår i fjol rent sportsligt. Han körde in närmare nio miljoner kronor och vann 166 lopp. När Flemming Jensen startar sina hästar i Sverige är de oftast att räkna med.

I lördagens jackpotomgång, där en ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner kronor, har Flemming fyra hästar till start inom V75. Här lämnar han intressant information till spelarna, både vad gäller balansändringar och rent taktikmässigt.

Skor nu - ett minus

– Junior Vang (V75-1) har stabil form, den är inte hundraprocentig, men normal form. Det blev fel senast när han satt sist och jag ville heller inte styra på för tidigt i spåren för det hade blivit för tufft. Nu avslutade hästen bra men det gick för fort till slut och han galopperade. Han är väldigt stark och gynnad av 2600 meter. Han har varit bland de tre främsta ett par gånger och även vunnit på V75. Jag tycker att hästen borde kunna vara bland de tre men däremot är hans fötter slitna så det blir nog skor runt om. Det är ett minus, inte mycket men han gör sina bästa lopp utan framskor. Det definitiva beslutet tar vi tävlingsdagen, säger Flemming Jensen.

Tror inte på vinst

– Inchmurrin (V75-2) är jämn och säker men vinner inte så många lopp. Hon är bland de tre för det mesta och håller bra form. Hästen har startat med tillägg varje gång på slutet men hon har haft lite flyt på vägen och det har stämt bra i loppen. Hon är hygglig från start men ingen raket ut. Jag ser helst att hon får ett snällt lopp och krånglar det inte hon kan vara ett platsbud. Jag tror inte på vinst även om vi förmodligen kör barfota runt om ifall banan är fin. Det är ett plus.

Släpper bara till Global Investment

– Swept To Victory (V75-3) har varit bra på slutet och har fin form. Men hon måste också få rätt lopp för att räcka. Senast fick hon en för dålig position och med en bättre löpning hade hon nog kunnat vara tvåa eller trea. Hon är mycket startsnabb men jag ser gärna att hon får ett smyglopp, även om jag inte släpper till vem som helst. Jag tänker inte släppa till hästar som Excallibur och Neo Holmsminde. Den enda jag släpper till är Global Investment, inte till någon annan. Jag tror att hon är med bland de fem främsta. Det blir barfota fram om banan är fin.

Tuffare klass nu

– K.K.Logistic (V75-7) har gjort det jättebra och har aldrig varit i bättre form hos mig någon gång. Men nu har han tjänat mycket pengar på slutet och därmed kommit upp en klass. Det ser mycket tuffare ut nu i Bronsdivisionen och han har dessutom ett dåligt spår. Han är snabb från början och jag kör lite så får vi se vad det blir för position. Det är ju flera väldigt startsnabba hästar innanför och det här ser inte så enkelt ut. Jag är nöjd om han kan få pengar med sig och det blir barfota fram, säger Flemming Jensen.

Om du sammanfattar V75-omgången för din del?

– Jag tror inte att jag har någon chans att vinna lopp. Det finns ett par som kan vara med bland de tre och i så fall är jag nöjd.

Michael Carlsson /Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM