”De kommer vara tuffa mot honom”

Foto: kanal75
Jos Verbeeck, Jean-Michel Bazire och Franck Nivard. Tillsammans ska de försöka stoppa Örjan Kihlström (till höger) och Maharajah i Prix d´Amerique. Enligt experten Anders Lindqvist kan de få en obekväm behandling...
TRAV

Maharajah klarade alla moment utan problem i Prix de Belgique.

Kan Örjan Kihlström slappna av i Prix d´Amerique nu? Knappast.

Anledningen: De andra kuskarna.

– Ingen kommer att vara en gentleman i det här loppet, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist.

På söndag avgörs, det som kallas, världens tuffaste travlopp, Prix d´Amerique. Svenskhoppet Maharajah är en av förhandsfavoriterna till segern och prischecken på fem miljoner kronor. Stjärnan vann genrepet, Prix de Belgique, till synes helt oförbrukad. Kusken Örjan Kihlström och hästen klarade då alla moment i loppet galant. Starten, nedförsbacken och uppförsbacken. Maharajah travade även bra hela vägen.

”Verkligen bortaplan”

Trots det kan inte Kihlström slappna av i helgens storlopp.

Anledningen: De andra kuskarna. Fransmännen är ökända för att köra tuffare och lite fulare än i Sverige.

– I det här loppet är många ivriga och ingen kommer att vara en gentleman, säger tränaren Anders Lindqvist som har sin bas i Frankrike.

– Fransmännen kör mot varandra varje dag så de kan inte hålla på och köra på varandra och köra fult. De har en ömsesidig respekt mot varandra. Men mot Örjan Kihlström och Enrico Bellei (från Italien) kan de vara lite fulare, de ligger lite sämre till. Det finns ingen anledning för fransmännen att ge bort något gratis till Örjan Kihlström, de kommer vara tuffa mot honom. Han har verkligen bortaplan, fortsätter han.

Experten: Han är fulast

Är det någon kusk som han ska vara extra "rädd" för?

– Det är ingen riktig buse med i loppet. Christophe Martens är inte med, han är den fulaste. Jag tror i alla fall att han inte får en uppsittning.

Kan fransmännen offra en häst för att få bort Maharajah?

– Nej. Men det finns stall som har flera hästar med i loppet. De kommer naturligtvis inte köra mot varandra eller vara i vägen för varandra. Men det är svårt att kompisköra i ett lopp med 18 hästar, förklarar Anders Lindqvist.

– Har någon av fransmännen tomt och ser att de inte har någon segerchans så kanske de hjälper varandra istället för stjälper.

ARTIKELN HANDLAR OM