Här är travets nya supersida

Svensk Travsport har fått en helt ny hemsida med flera nya sökfunktioner.
TRAV

Här är Svensk Travsports nya sajt.

Sidan har fått ett helt nytt utseende och flera nya sökfunktioner för dig som är travintresserad.

Bland annat kan du startbevaka hästar som du vill hålla koll på.

– Det här är bara början, säger Mats Fransson informationschef på Svensk Travsport.

Nu har Svensk Travsports nya hemsida släppts. I går var det premiär för sajten som har fått en helt annan layout och flera nya funktioner.

– Det har tagit knappt ett år att göra den här sidan. Den gamla var väldigt omodern och svårjobbad så det fanns ett behov av en ny sida, säger Mats Fransson.

”Fantastisk databas”

Kvar finns sökfunktionen ”sök sportinfo”, men det nya är att du även kan söka efter ägare och uppfödare.

Det innebär bland annat att du kan se vilka hästar som har visst ägarskap eller se när en viss uppfödares hästar startar.

– Vi har ju en fantastisk databas och nu kan man söka på flera olika sätt. Nu kan du söka på uppfödare och hästägare och det här är bara början. Grunden är lagd och vi har en bra bas att utveckla det här ytterligare,säger Mats Fransson.

Hålla koll på hästar

Dessutom kan du som travintresserad och spelare skapa ett medlemskonto så att du kan hålla koll när intressanta hästar startar. Tack vare sidan kan du startbevaka 15 hästar. Så fort en häst du har startbevakad finns med i en startlista får du ett mail till den e-post som du har angett.

Som tränare eller kusk kan du precis som tidigare ha ett användarkonto där du håller koll på dina uppsittningar och anmäla dina hästar till lopp.

– Tanken är att du som kund och hästägare ska kunna utföra en mängd tjänster på vår sida i framtiden. Det finns flera saker som vi gör på ett omodernt sätt och vi hoppas kunna gör det på sajten i framtiden, säger Mats Fransson.

Dessutom kan du få färsk statistik på vilken tränare, kusk, uppfödare och hästägare som är vinstrikast just nu.

Har ni fått några reaktioner på den nya sidan?

– Några personer har hört av sig och tyckt att den är jättefin. Det känns jättekul att vi har det här verktyget att jobba med hästägare, aktiva och travintresserade.

ARTIKELN HANDLAR OM