– Vi satsade allt och vann en jäkla hacka

Foto: Bildbyrån
TRAV

I morgon spelar Sverige semifinal i Handbolls-VM mot Frankrike.

Så här laddar nyckelspelaren Magnus Jernemyr upp inför den avgörande matchen.

– Det blir möte på mitt rum, så kopplar vi upp ATG live på tv:n, säger han till Trav365.

Sverige har imponerat i Handbolls-VM på hemmaplan, frånsett några matcher. I morgon (läs fredag) spelar laget semifinal mot storfavoriten Frankrike. Barcelona-proffset Magnus Jernemyr är försvarsgeneralen som styr upp det defensiva spelet i laget. Han har en nyckelroll mot Frankrike.

”Ser bra ut i kväll”

På sidan om handbollen ligger trav varmt om hjärtat för honom. ”Orsa”, som han kallas, äger flera hästar tillsammans med sin bror och pappa. Jernemyr har ett stort travintresse och följer med så mycket han kan. I kväll startar en av hans hästar på Åby. Premier League startar i V65-1 som favorit och har en lämplig uppgift på papperet. Så det blir trav som uppladdning för VM-stjärnan.

– Han gör det riktigt bra. Det var tufft senast, att ta 20 meters tillägg på Åby är inte enkelt. Han kämpar alltid och har gjort det jävligt bra hela tiden, säger Magnus Jernemyr.

– Nu har han ett passande spår i kväll, så det ser väl bra ut, fortsätter han optimistiskt.

Landslaget håller till i Malmö just nu och ”Orsa” får följa hästen, som springer i Göteborg, via internet.

– Jag kollar på ATG live. Det blir mycket trav nu när man är hemma, när vi är lediga på kvällarna så sitter jag och kollar, säger han.

”Spelade alla pengar på honom”

Till vardags spelar Magnus Jernemyr i Barcelona och i kväll kommer försvarsjätten bjuda in till travkväll på sitt rum. Bjudna är de spanska kompisarna från klubblaget, som han brukar spela ihop med.

– Vi har en bra ”sudd” i kassan. Vi har en ”Premier League-pott” jag och medspelarna från Barcelona. Så i kväll blir det riktig laddning ihop med dem. Jag kommer få sitta och översätta allt, de kan ingenting. Man får säga; vi har spelat han med guldhjälmen, förklarar Jernemyr och skrattar.

– För att få ihop den här potten så spelade vi en bra ”sudd” var på honom och då kom han tvåa, så vi fick typ pengarna tillbaka. Sen tog vi de pengarna och spelade allt på honom när han vann till 12-13 gånger och då fick vi en bra jäkla hacka, så de pengarna har vi kvar. Vi har hela tiden gått med vinst på han, så vi spelar rätt så hårt.

Kommer ni bara att spela på Premier League i kväll, eller blir det system också?

– Det blir nog system. Men att försöka förklara det för spanjorerna kommer bli ett helvete. Så länge vi vinner så är de nöjda, men om vi förlorar då tror de att jag har lurat dem, ha ha.

Är det någon mer i landslaget som är intresserade?

– Nej, inte så. Det är jag som får styra det där.

Till sist; vinner ni i morgon?

– Det blir jättetufft. Det är tuffast tänkbara motstånd. De är favoriter i år, så vi slår ur underläge. Men när alla är på topp så kan vi skaka de allra bästa, det gäller Frankrike också. Om alla presterar 110 procent så har vi chans att vinna, säger Magnus Jernemyr.

ARTIKELN HANDLAR OM