Svår omgång – högt spelvärde

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Rätt känsla, det här är rätt stuk.

Hela omgången är svår.

Spelvärdet är högt när det dessutom är jackpott.

Hoppas mina lärlingsspikar rinner undan.

Halmstad kör V75 i morgon och även om det varit lite si och så med underlaget när rikstoton dragit söderut under vintern kan vi kalkylera med fin bana. Två grader varmt och lite sol är SMHI:s prognos och det låter väl inte som tjällossning? Räkna istället med hästar som slipper brodd och skor som rycks lite varstans.

Här är min analys av omgången, som håller bra klass och bjuder på jämna och spelbara lopp.

V75-1: Mycket spel på fine Trade East som efter skada och lång vila gjort en start i ny regi. Han var bra då, kördes snällt och spurtade (1.10 sista 400) ilsket. Troligen framskor på nu och ett litet minus. Men ni minns väl att det här är en riktigt bra häst? Persos Seaman var urstark senast och Junior Vang galopperade i flygande fart senast mitt på upploppet. Skrällbudet är Just By Myself som älskar distansen och trivs med Adielsson. Glöm senast och minns näst senast.

Storfavoriten kan garderas

V75-2: Frillan Filiokus är favorit och mångas spik. Hon vände ut och in på ett liknande gäng på V75 i höstas, stod med dubbla tillägg och var otäckt vass, det bara small. Given toppchans men det finns ett kul motbud. Conrads Linsan är också något extra och med lopp i kroppen får Frillan i alla fall kavla upp ärmarna för att plocka 20 meter på henne. Om hon skulle nå ledningen blir det ingen lek.

V75-3: Excallibur är draget. Han har gjort en start för Svanstedt och var okej då på vinter-bana med brodd runt om. Nu blir det barfota runt om och full sula. Bra chans för vindsnabbe Excallibur som kutat 10,5 i spets på Jägersro vid seger. Jag dubblar ändå med evighetsmaskinen Global Investment som aldrig gör ett dåligt lopp. Senast hade han startat väl tätt men nu har han fått ladda om i fyra veckor. Dessutom rycks bakskorna.

V75-4: Svårt, på gränsen till olösligt. Den senaste tiden har jag fått lära mig (igen…) att man ska ta alla och inte försöka plocka bort enstaka hästar. Det är ju ”de chans-lösa” (ostreckade) man vill ska vinna.

Favoriten Sembs Knockandu är lite för seg för min smak. Jag gillar

Gigant Slugger bättre och skrällvarnar för D.Side som trivs med kusken.

V75-5: En eller många? Jag kör low budget och chansspikar Ador Le Soleil. Här snackar vi rysare. Hon sticker direkt, drar hårt i spets och hinner oftast undan. Det blir fulla smällar med båda armarna framför ATG Live på söndag. Jag ska jobba in henne, skrika, veva, hoppa. Håll igång, Tillman! Distansen är ett stort plus och formen har varit bra hela hösten och vintern.

V75-6: Smålurigt lopp där givna­ draget är Windsong’s Sisu. Han avslutade rykande senast, skrev upp på listan och debuterar i ny regi. Honom ska jag lira. Bedövaren heter Burning Line Gral som alltid är underskattad. Han är jäkligt bra faktiskt.

V75-7: När välkörande lärlingen André Eklundh segerdefilerat med Windsong’s Sisu är det bara att byta häst och styra underbart fine Jealous Broline till ledningen. Väl där kan jag inte tro annat än att det är över, även om Beretta Avanti ska tävla barfota.

ARTIKELN HANDLAR OM