– Vi satsade allt och vann en jäkla hacka

Foto: Bildbyrån
TRAV

I kväll spelar Sverige semifinal i Handbolls-VM mot Frankrike.

Så här laddar nyckelspelaren Magnus Jernemyr upp inför den avgörande matchen.

– Det blir möte på mitt rum, så kopplar vi upp ATG live på tv:n, säger han till Trav365.

Sverige har imponerat i Handbolls-VM på hemmaplan, frånsett några matcher. I kväll spelar laget semifinal mot storfavoriten Frankrike. Barcelona-proffset Magnus Jernemyr är försvarsgeneralen som styr upp det defensiva spelet i laget. Han har en nyckelroll mot Frankrike.

På sidan om handbollen ligger trav varmt om hjärtat för ”Orsa”, som han kallas. Han äger flera hästar tillsammans med sin bror och pappa. Jernemyr har ett stort travintresse och följer med så mycket han kan.

”Spelade alla pengar på honom”

Till vardags spelar Magnus Jernemyr i Barcelona och i kväll kommer försvarsjätten bjuda in till travkväll på sitt rum. Bjudna är de spanska kompisarna från klubblaget, som han brukar spela ihop med.

– Vi har en bra ”sudd” i kassan. Vi har en ”Premier League-pott” jag och medspelarna från Barcelona. Så i kväll blir det riktig laddning ihop med dem. Jag kommer få sitta och översätta allt, de kan ingenting. Man får säga; vi har spelat han med guldhjälmen, förklarar Jernemyr och skrattar.

– För att få ihop den här potten så spelade vi en bra ”sudd” var på honom och då kom han tvåa, så vi fick typ pengarna tillbaka. Sen tog vi de pengarna och spelade allt på honom när han vann till 12-13 gånger och då fick vi en bra jäkla hacka, så de pengarna har vi kvar. Vi har hela tiden gått med vinst på han, så vi spelar rätt så hårt.

Är det någon mer i landslaget som är intresserade?

– Nej, inte så. Det är jag som får styra det där.

Till sist; vinner ni i kväll?

– Det blir jättetufft. Det är tuffast tänkbara motstånd. De är favoriter i år, så vi slår ur underläge. Men när alla är på topp så kan vi skaka de allra bästa, det gäller Frankrike också. Om alla presterar 110 procent så har vi chans att vinna, säger Magnus Jernemyr.

ARTIKELN HANDLAR OM