V75-panelen: Den hästen är intressant

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

V75-jackpot på Halmstad innebär att sju rätt kommer att ge extra bra betalt. Favoriterna blir allihop streckade runt 30 procent när xml-filerna börjar trilla in under lördagen. Kan vi snart få se en lösning på det här problemet?

Veckans spik

Global Investment (V75-3) har egentligen ett ganska dåligt spår och det kan vara en favorit i fara. Hästen är dock mästare på att vinna den här typen av lopp och en månads vila mellan starterna verkar passa hästen.

Veckans drag

12 Twigs Tarzan (V75-4) är en bra häst, men bara streckad på elva procent. Han är självklart beroende av tempo, men förändringar i balans och utrustning gör den här hästen lite extra intressant.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det ser ut som en ganska svår omgång, den är spelvänlig och jag tror att det kan bli miljoner.

Veckans spik

Min spik körs av en norsk kusk i form av Kenneth Haugstad bakom 14 Frillan Filiokus. Jag ser ingen grund till att gardera den hästen. Hon visade hög klass under fjolåret och har en bra tränare som alltid har hästarna i fin författning. Den bara vinner, är stenklar.

Veckans drag

I första avdelningen tror jag på 9 Gills Abbe som har spår nio över 2 640 meter, det öppnar för möjligheter och Björn Goop har visat sig bra kaom den här hästen. Han är för lite spelade med tanke på kapaciteten. 4 Askö Serve (V75-7) är bra och kan vinna på V75. Timo Nurmos hästar har varit enastående under 2011 och jag tror det kan bli seger. 2 Jealous Broline har varit jävligt bra, men nu kör inte Thomas Uhrberg och även om André Eklundh är bra så har han inte samma rutin

ARTIKELN HANDLAR OM