Maharajah tvåa i Prix d´Amerique

Foto: Lars Jakobsson, Kanal75
TRAV

Maharajah kom tvåa i Prix d'Amerique.

Efter att ha dragit stenhårt i ledningen så blev han frånsprungen av Ready Cash.

– Vad var det jag sa? säger Anders Lindqvist.

Det såg så bra ut på förhand för Maharajah. Hästen hade värmt bättre än någonsin och värste konkurrenten Ready Cash hade varit orolig och hetsig.

När loppet började såg det ännu bättre ut.

Maharajah fick en drömstart i Prix d'Amerique och kom snabbt fram i dödens. Efter knappa 1000 meter kunde han ta över ledningen.

Kunde inte svara

Ready Cash, som i starten hamnat en bit bak, kom därefter fram i dödens. I sista sväng trampade Franck Nivard gasen i botten på sin häst och då kunde inte Maharajah stå emot. Ready Cash passerade förbi och vann en säker seger, även om hästen mattades en aning över mållinjen.

Maharajah kom tillbaka något över upploppet, men kunde inte på något sätt hota Ready Cash. Andraplatsen var värd knappt 2,5 miljoner kronor plus 25% av entrepengarna på Vincennes i dag.

Vann 5 miljoner

Ready Cash seger var värd över fem miljoner kronor.

Stämningen bland svenskarna på Vincennes var mycket dämpad efter loppet. Nationalidolen Maharajah är detroniserad av en fransk häst.

– Vad var det jag sa? Loppet säger allting, jag behöver inte säga mer om Ready Cash. Hästen vinner trots att Franck Nivard kör alldeles för tidigt. Om han kör till 300 meter senare vinner han med 15 meter. Den stora skillnaden mot förra loppet är nya skor på hästen och att den inte alls blir hetsig när Franck Nivard kör, säger travtränaren och Frankrikeexperten Anders Lindqvist.

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM