Stöten som avgjorde det franska storloppet

TRAV

PARIS. Här är stöten mot Maharajah som avgjorde Prix d'Amerique.

– Jag såg redan i förra veckan att han hade problem i sista sväng, därför satte jag in stöten där, säger segerkusken Franck Nivard.

Ready Cash var utdömd av de svenska experterna före loppet. Han travade illa i senaste starten och var mycket hetsig i värmningen. Men flera värmningar och promenader runt stallbacken gav resultat.

Tränaren Thierry Duvaldestin vann sitt första Prix d'Amerique när Ready Cash vann på 1.12,1.

– Jag har svårt att förstå det. Jag har vunnit det största man kan vinna i dag. Franck darrade inte i dag, det är uppenbart. Jag har sagt tack till Phillippe Allaire det är han som har format hästen, jag har bara tagit över den, säger Ready Cash tränare Thierry Duvaldestin.

Hemlig plan

Vad få visste - allra minst Örjan Kihlström - var att det fanns en hemlig plan hur Marajah skulle knäckas. Kusken Franck Nivard hade specialstuderat Maharajah för att se var hästen har sina svaga punkter.

– Jag märkte redan vid Maharajahs seger i Prix de Belgique att hästen hade svårt att klara den sista kurvan. Därför hade jag bestämt i förväg att jag skulle sätta in attacken där, säger Franck Nivard.

Taktiken fungerade dessvärre utmärkt. Maharajah rumplade till och Örjan Kihlström kunde inte svara.

ARTIKELN HANDLAR OM