Hultman: Känns bara tomt nu

TRAV

Maharajah var heroisk vid förlusten.

Ändå var Stefan Hultman nedstämd efteråt.

– Det känns bara tomt nu, säger han till Trav365.

Någon timme efter Prix d'Amerique är alla eniga: Maharajah gjorde ett superlopp från dödens och spets.

Ändå räckte det inte. Ready Cash var helt enkelt en bättre häst. För snabb, för stark, för bra. Stefan Hultman vet nu hur det känns att smaka förlustens bittra kalk i ett storlopp med Maharajah.

– Jag fick en intressant fråga av TV4: Om du vinner i dag, vad har du då kvar för drömmar? Så det kanske var bra att det blev så här.

Hultman och Maharajah börjar redan blicka framåt mot nya lopp. Det kommer fler lopp detta vintermeeting och det är bara ett år kvar till Prix d'Amerique.

– Han har gjort 31 starter och vi har aldrig ryckt tussarna, så jag tycker han gjorde ett bra lopp. Vi får se hur hästen tar det här loppet och vilka tecken han ger till mig. Maharajah betyder så mycket för mig så han får bestämma själv. Men Lisa Skogh har gått med på att stanna kvar. Det normala är att formen ska hålla i sig till Prix de France.

Många noterade att Örjan Kihlström satt förhållandevis passiv när Ready Cash attackerade för fullt på utsidan - ivrigt påhejad av sin kusk.

– Örjan är kylig och kände väl säkert att han inte kunde slå Ready Cash, hade det skilt mindre hade han kanske drivit honom mer, men jag vet inte.

Till råga på allt hamnade Stefan Hultman i bråk med vakterna vid entrén till Vincennes stallbacke efter förlusten. När han skulle gå in på stallbacken kände vakterna inte igen honom, och vägrade låta honom gå in.

– När jag skulle in på stallbacken efter loppet blev jag stoppad av vakten, jag visade mitt band, men fick inte komma in. Nej, nej, nej sa han bara. Jag sa sluta nu, då sög han tag i mig.

Till slut togs Hultman till nåder att någon känt igen honom och han fick komma in till Maharajah igen.

Patrik Fernlund

ARTIKELN HANDLAR OM