”Han har varit vår allra bästa”

TRAV

Johan Edlund slutar i trav-tv.

Niclas Andersson vd för Kanal75, som producerar trav-tv, tycker det är tråkigt – men hyllar profilen.

– Han har varit vår allra bästa loppreferent, säger han.

Foto: kanal75
Kanal75:s vd, Niclas Andersson.

Under fredagen kunde Trav365 avslöja att TV4-profilen Johan Edlund slutar med att kommentera travlopp. Anledningen: Han får en ny roll på tv-kanalen. Johan Edlund blir exekutiv producent för travsändningarna vilket innebär att han har ansvar utifrån TV4:s ögon. Det innebär att Kanal75 måste ersätta honom både som programledare och loppreferent. Vd:n för bolaget, Niclas Andersson, tycker beslutet är tråkigt, men han är optimistisk inför framtiden.

– Johan Edlunds nya roll är en viktig roll för trav i tv. Vi har haft en bra relation med TV4 i många år, men det har aldrig funnits någon där som är superkunnig inom travet. Att vi nu får en person som är intresserad, är i grunden väldigt bra. Han kommer göra väldigt stor nytta för travet i sin nya roll.

”Tråkigt”

Hur viktig har han varit för trav-tv?

– Att han slutar i trav-tv är på sitt sätt tråkigt. Under 2000-talet har han varit vår ledande person och en galjonsfigur. Han har varit vår allra bästa loppreferent. Han har varit viktig som programledare, men viktigast har han varit som loppreferent. Där blir han svårast att ersätta, säger Andersson.

– När man rekryterar löpningsreferenter så är det svårt, nästan omöjligt, att plocka någon utifrån. Men vi har redan de bästa loppreferenterna här, så Edlunds ersättare finns bland dem.

Som programledare blir profilen lättare att ersätta menar Andersson.

– Vi har många programledare, det hör av sig folk hela tiden och vill börja. Vi scoutar och har kontakter så det bör vi kunna lösa på ett bra sätt.

Andersson: Vill tacka honom

Men Niclas Andersson hymlar inte om hur viktig Edlund har varit och att saknaden efter honom kommer att vara stor.

– Vi vill tacka honom för alla år, självklart kommer vi att sakna honom. Men jag tänker inte så, om du eller jag slutar så är vi inte oersättliga, det är ingen. Inget är för evigt och man kan inte tro att Johan någon gång inte skulle prova på något annat. Vi har inte längtat efter denna dag och vill inte bli av med honom, men jag ser optimistiskt på det här, säger Niclas Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM