Hultmans miss – skrev fel i sin bok

Foto: TV4
Hultman skrev att Maharajah skulle vinna Prix d´Amerique på 1.11,3. Nu blev hästen tvåa, på 1.12,1, efter ett heroiskt lopp.
TRAV

Här är Hultmans missräkning inför Prix d´Amerique.

Tre veckor innan loppet skrev han, i sin gröna planeringsbok, att Maharajah skulle vinna storloppet på 1.11,3.

– Där hade man ju fel, sa Stefan Hultman i TV4 efter andraplatsen.

Med bara veckor kvar till Prix d`Amerique gästade Maharajahs tränare, Stefan Hultman, Vinnare V65. Där berättade han om känslorna inför loppet – och hur han han skulle få hästen i absoluta toppform. Till sin hjälp hade en liten grön planeringsbok, som han hade med sig till studion.

– Jag började den 13 januari (2010) och har skrivit upp allting. Vilka jobb han behöver ha, när han ska skos, när han ska gå i backen, när han ska gå på rakbanan och när han ska åka ner. Det står egentligen allting i boken, avslöjade Hultman i programmet.

”Kan inte ha rätt alla gånger”

I slutet av sändningen bad programledaren, Johan Edlund, Hultman att skriva ner hur det skulle gå för Maharajah på Vincennes den 30 januari. Tränaren skulle hålla det hemligt, och sedan berätta efter loppet.

Efter gårdagens andraplats bakom Ready Cash avslöjade tränaren vad han hade skrivit.

– Jag skrev etta på 1.11,3, men där hade man ju fel...

– Man kan inte ha rätt alla gånger, fyllde han i med ett snett leende.

”Står inget mer”

Jessica Almenäs, som var programledare, frågade vidare om boken. Enligt Hultman står det inget mer i den efter gårdagens storlopp.

– Nu står det inget mer i den gröna boken, nu är det annan planering. Det var bara för det här loppet det var lite special, sa han i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM