Svanstedts hyllning: Är klart bäst i landet

TRAV

Åke Svanstedt hade en bra V75-dag på Halmstad och tog två segrar.

Nu hyllar han banans personal.

”De är väldigt duktiga och klart bäst i landet på att fixa till banan”, skriver Åke Svanstedt i sin krönika på hemsidan.

Det var jackpott på V75 i helgen med 47 miljoner kronor att spela om. Omgången kördes på Halmstad och Åke Svanstedt var huvudperson på förhand – och det skulle visa sig vara rätt. Svanstedt tog två segrar och var med och stred om segern i flera av loppen. Nu hyllar stjärntränaren banan, och dess personal.

”Till att börja med måste jag ge en eloge till Halmstads banpersonal. De är väldigt duktiga och klart bäst i landet på att fixa till banan. I dag var banan kanonfin och det fanns ingen tjäle i den. Det var inga problem att köra barfota runt om. Det känns lite roligare att köra då och jag tror även att hästarna känner på sig det också”, skriver han i sin krönika på hemsidan.

”Jätteduktiga”

Han fortsätter:

”Axevallas banpersonal har varit i Halmstad och lärt sig mycket av dem. Från början var de inte speciellt bra men nu har de blivit jätteduktiga. Det är lite synd att inte fler av övriga banors personal ute i landet vill lära sig mer. Jag kan verkligen rekommendera dem att åka till Halmstad. Speciellt den här kalla årstiden är det viktigt att banan är bra så att inte hästarna far illa. Det är en väldig skillnad att tävla på en sommarbana gentemot en stenhård vinterbana”.

ARTIKELN HANDLAR OM