Efter stjärnans succé – nu vill alla bli ägare

Foto: ALN
Stort intresse Många hör av sig och vill köpa en andel i Travkompaniet och blir däemed delägare Maharajah.
TRAV

Efter Maharajahs succé i Frankrike.

Nu vill alla vara med och bli delägare i Travkompaniets stjärna.

– Vi har nog fått 500 mail från intresserade den senaste veckan, säger Annika Lindblom från Travkompaniet.

Maharajahs vistelse i Frankrike har slutat med succé. Hästen vann först Prix de Belgique och i söndags slutade hästen tvåa i Prix d'Amerique.

Bakom Maharajah står Travkompaniet som ägare – ett bolag som består av flera tusen andelsägare från bland annat Sverige Australien och Kina. Travintresserade kan köpa en andel i stallet för några hundralappar och bli delägare i flera stjärnor hos travtränaren Stefan Hultman. Bland annat ägs hästarna Jaded, Maharajah och One Too Many av Travkompaniet.

Strömmar in

Just nu är försäljning stängd men efter Maharajahs framgångar har intresset ökat enormt. På stallets hemsida kan man skicka in en intresseanmälan och förfrågningarna har strömmat in.

– Efter all uppmärksamhet har vi nog fått 500 intresseförfrågningar på en vecka. Det är flera gånger mer än vad det brukar vara. Det märks oerhört tydligt hur all uppmärksamhet bidragit till intresse för travet, hästen och Travkompaniet. Det är kul att se att folk som normalt inte är så travintresserade helt plötsligt har fått upp ögonen och tycker att det här är intressant.

– Det känns som om vår vision uppfylls med det här. Vi vill skapa intresse och göra travet till en folksport där alla kan vara med, säger Annika Lindblom

Säljer andelar snart

Nu kommer Travkompaniet att släppa några andelar till försäljning inom kort. Så är du intresserad av att vara med i bolaget bör du hålla utkik eller anmäla dig på stallets hemsida.

– Vi diskuterar att öppna andelsförsäljningen igen och vi kommer diskutera värdet på hästarna. Sist vi hade försäljning av aktierna kostade de 275 kronor styck, säger Annika Lindblom.

Dessutom har förmodligen värdet för aktierna eller varje andel ökat i och med segern och andraplatsen.

– Värdet på våra aktier handlar mycket om värdet på våra hästar och deras prestationer på tävlingsbanan. Värdet på bolaget höjs och våra enda tillgångar är hästarna. Det är klart att värdet höjs, men jag kan inte på rak arm säga hur mycket det höjs.

Måste sälja själv

Är du delägare i Travkompaniet och vill sälja din andel kan det kanske vara lämpligt att göra det nu efter Maharajahs framgångar då värdet förmodligen är högre och intresset är stort.

– Du kan sälja din andel men då får du göra det själv. Man måste ha tillstånd för att förmedla aktieaffärer och det har inte vi. Du kan lägga ut på blocket eller så och sedan får man maila till mig så att jag kan föra över vem den nya ägaren är. Vi måste enligt lag föra korrekta aktieböcker så det är vi väldigt noga med.

ARTIKELN HANDLAR OM