Efter fiaskot – nu lämnar de Goop

Foto: AP, Jimmy Wixström, Gustav Mårtensson
Kristian Huselius, Magnus Johansson, Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson säljer sina andelar i Quarcio du Chene.
TRAV

Efter floppsatsningen i Frankrike.

Nu lämnar hockeystjärnorna Elitloppshästen Quarcio du Chene.

– Björn Goop köper ut oss andra, vi är inte nöjda med resultaten på sistone, säger Per Ottosson.

I somras deltog Quarcio du Chene, som delägs av några av landets bästa hockeyspelare, i Elitloppet och lyckades ta sig till final där han galopperade bort sig. Efter det har stall Goop, som tränar hästen, satsat hårt på Frankrike där hästen gjort flera starter på Vincennes travbana i Paris.

Men framgångarna har uteblivit och under de senaste månaderna har hästen enbart tjänat 160 000 kronor. Faktum är att hästen inte vunnit ett lopp sedan maj månad.

Efter de senaste månadernas misslyckanden kan nu Trav365 avslöja att hockeystjärnorna Kristian Huselius, Magnus Johansson, Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson lämnar hästen tillsammans med Axevallas tipsexpert Per Ottosson.

Killarna har varit delägare i hästen under en längre tid men har nu ledsnat på sista tidens dåliga resultat och väljer att sälja sina andelar till Björn Goop.

– Hästen har inte levt upp till sitt rätta jag här i höst och han har helt enkelt inte varit sig riktigt lik, säger Per Ottosson.

Varför tog ni det här beslutet?

– Affären är inte uppgjord men muntligt är det klart. Som det ser ut så köper Björn Goop ut oss andra, han kommer köpa ut 70 procent av hästen. Utan att vi har varit osams så har vi diskuterat och nu blev upplägget att Björn köper ut oss, vi erbjöd honom det så det inte skulle bli något trassel. Hade inte Björn velat köpa loss oss hade vi kunnat tänkt oss att köpa ut de resterande andelarna, men Björn vill självklart ha kvar hästen.

Miljonaffär för Goop

Affären innebär att Björn Goop i stort sett äger hela hästen själv. Förutom Goop är det enbart uppfödaren, Claude Guedj, och stall Bodekull som är med på hästen. Med all sannolikhet innebär det en miljoninvestering för stjärnkusken som var tvungen att köpa hästen för att inte förlora honom.

– Jag har fått uppleva fantastiskt mycket kring Quarcio du Chene och fått pengarna tillbaka. Jag har inget att klaga på och jag har haft väldigt mycket trevligt med Gooparna. Vi har varit ute på flera härliga resor. Hästen börjar bli gammal och tiden går ganska fort. Det fanns intresse från oss att prova något annat om vi köpt loss hästen, men Björn fick förtur, säger Per Ottosson.

Efter affären kommer hockeykillarna satsa på nya hästar tillsammans med Per Ottosson.

– Det finns ett väldigt sug bland de andra killarna, de är sugna på att hitta nya hästar. Det är inte omöjligt att vi köper något om det dyker upp rätt individ. Men det kommer bli väldigt svårt att få tag i en sådan häst som Quarcio.

”Har lite olika åsikter”

Björn Goop säger så här om affären:

– Det är ingenting klart på något sätt, men vi alla har lite olika åsikter men är kompisar. Alla är så klart besvikna med Frankrikevistelsen och vi försöker hitta någon lösning. Några av killarna vill hoppa av och vill bli utköpta. De var inte nöjda med vad han presterade och på den vägen är det. Hästen har varit jättebra och tjänat tre miljoner på 19 månader men på slutet har det inte varit bra, säger Björn Goop till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM