Har vunnit 30 miljoner på trav

Nu hjälper Thomas Öhman dig att ta hem storvinsten

TRAV

Han har vunnit 30 miljoner på trav.

Nu bjuder Thomas ”Ögat” Öhman Trav365:s läsare på sina bästa tips – varje tisdag och torsdag.

– All tid som jag inte är med min fru och dotter lägger jag på trav, säger Öhman.

Thomas Öhman har själv en travtjänst som han lyckats vinna flera miljonvinster med. Nu berättar han om hemligheterna bakom alla fullträffar.

– Det finns inga genvägar inom det här. Det är bara stenhårt arbete som gäller. Ju mer du läser på och vet om hästarna desto större chans har du att vinna. Slarvar man med pluggandet visar det sig direkt, säger Thomas Öhman.

Varför har du lyckats så bra?

– Ett brinnande intresse i kombination med hårt arbete. Tidigare prenumererade jag på alla videoband ifrån olika banor. Men numera finns ju lopparkivet på atg.se som är helt förträffligt. Det underlättar otroligt mycket att kunna se själv vad hästarna har gjort. Just att se mycket lopp är oerhört viktigt.

Din roligaste storvinst?

– Det var i Eskilstuna år 2007. Jag hade spikat Colombian Necktie och fick in två V7:or som gav 1,5 miljoner kronor styck.

FAKTA

V65-tipsen

Dagens säkra:

Avd 4 nr 1 Il Eowyn. Jag sitter och drömmer om en resa till sydligare breddgrader som skall vara till våren inträder. För nu är jag riktigt less på isen och snöblasket. Har pluggat hårt i lopparkivet till V75 och nu skall miljonerna plockas in. Det kommer säkert att bli besvärligt underlag på lördag och jag kommer med tanke på detta att plugga tungbaneresultat hela kvällen för att kunna lägga ut det på lördag morgon i Ögats telefonservice. I kväll ser det mycket kul ut på Boden och jag skall trycka lite extra på V65-spelet. Min bästa idé är Il Eowyn. Hon har galopperat bort segern två gånger på raken men i kväll sköter hon sig och vinner, hoppas jag då hon är kuskförstärkt med vasse Akseli Lahtinen i jollen.

Dagens drag:

Avd 1 nr 6 Zell Goldenhoof. Han spurtade vasst senast och visade kanonform. Han kan öppna bra bakom bilen och distansen är hans bästa. Att Mauri Jaara kör är ett ytterligare plus. Kommer favoriten Livi Destiny bort eller har en dålig dag har min idé en toppchans.

Dagens avslag:

Avd 2 nr 9 Global Lively. Han har en mycket fin resultatrad men han är inte alls lika bra om man kan tro. Kommer inte till spets i dag och att Global Lively skall vara kvällen största favorit anser jag vara helt fel. Jag tror att det är minst tre hästar i loppet som är bättre än vad han är. Dagens avslag avd 2 nr 9

ARTIKELN HANDLAR OM