Han blir ny sport- chef i Gävleborg

TRAV

Här är Trav Gävleborgs nya sportchef.

Kanal 75:s Johan Lindberg blir chef för samarbetet mellan Gävle, Bollnäs och Hagmyren.

– Det känns väldigt bra, men samtidigt ledsamt att lämna Kanal 75, berättar han.

Foto: Kanal 75
Johan Lindberg lämnar Kanal 75 och blir ny sportchef för Trav Gävleborg.

Nu är det klart att Johan Lindberg, huvudredaktör på ATG:s produktionsbolag Kanal 75, lämnar sitt jobb för en ny utmaning.

”Känns väldigt bra”

Lindberg blir från och med årsskiftet sportchef för Trav Gävleborg som består av Gävletravet, Bollnästravet och Hagmyren.

– Det känns väldigt bra, men samtidigt ledsamt att lämna Kanal 75. Man har två bra saker och måste välja den ena, säger Johan Lindberg.

Johan Lindberg har arbetat på Kanal 75 sedan starten 2000.

– Jag började redan 1998, då var vi tre stycken som jobbade på mediaavdelningen på ATG. Sedan blev Kanal 75 till år 2000. Så jag har varit med hela vägen. Det har varit lärorikt och roligt, säger han.

Många resor

Det nya jobbet kommer att innebära en hel del resor mellan banorna.

– Det viktiga med det här samarbetet är att alla banor är med lika mycket. Jag kommer att åka runt väldigt mycket. Det är fyra V75:or totalt under året. Det är 18 V65:or och ytterliggare 60 tävlingsdagar. Det blir 82 tävlingsdagar. Det är fler än Solvalla har, säger han.

Det han tycker är viktigt är att se till att göra saker tillsammans och försöka tänka positivt.

– Jag tror mycket handlar om information och delaktighet. Om de är travtränare, kuskar eller jobbar på banan så tror jag att det går mycket bättre om alla får känna sig delaktiga. Min styrka är att jag är bra på att lyssna. Jag tror mycket på optimism. Det är för många inom travsporten i landet som är negativa. Travsporten är en fantastisk sport. Vi som håller på med trav borde bli bättre att berätta det för andra så att vi bli ännu flera.

ARTIKELN HANDLAR OM