Svenska stjärnor kan tävla om tre milj i Nya Zeeland

Planerar resa till Nya Zeeland – Stig H har visat intresse

TRAV

Nu har de svenska stjärnorna chans att tävla om tre miljoner kronor i Nya Zeeland.

Storloppspromotorn Klaus Koch är på jakt efter tre hästar som vill tävla om miljoner i flera storlopp i landet.

– Jag har nämnt det här för Stig H och har är väldigt intresserad, säger storloppspromotorn Klas Koch.

Storloppspromotorn Klaus Koch är en av männen bakom Elitloppet. Varje år letar han flera intressanta hästar till miljonloppet på Solvalla.

Nu är han ute efter tre hästar som vill starta i Nya Zeeland om tävla om tre miljoner kronor.

Från februari fram till maj 2011 körs nio storlopp för högsta klassen med ett sammanlagt förstapris på drygt 2 900 000 i Nya Zeeland och nu kan Stig H Johansson tänka sig att åka dit.

– Jag har nämnt det för Stig H och han tycker det är intressant. Han var på väg dit en gång för tio år sedan med Storstadsbusen som blev halt i sista stund. Vi fick ställa in hela resan och det var han väldigt ledsen och besviken över. Så när jag nämnde det här för honom igen blev han väldigt intresserad, säger Klaus Koch.

Huvudmålet är det The Interdominion Championships med försök den 25 mars och första april. Finalen körs den nionde april med ett förstapris på en miljon kronor. Resan kommer att betalas av travsällskapen i Nya Zeeland.

– Jag letar efter två, tre hästar från olika nationer. I utgångspunkt siktar vi på en svensk häst men vi har inte klart med någon än. Opal Viking var en intressant häst men han kan inte på grund av aveln. Det är inte bara att åka dit med en häst heller, man blir borta i tre månader och får stå i karantän i fem veckor.

”Fantastisk grej”

Koch tror att svenska hästar skulle ha stor chans att tjäna fina pengar i Nya Zeeland.

– Det är bra chans att tjäna fina pengar där. Jag har varit där många gånger och känner folket, det är en fantastisk grej. Jag tror att det är lättare att åka dit med en häst härifrån än att de ska komma till oss, våra hästar är mycket tuffare. Jag tror svenska hästar skulle passa bra där nere, säger Klaus Koch.

ARTIKELN HANDLAR OM