Stig H:s varning: Det är ingen självklar vinnare

TRAV

Mästertränaren Stig H Johansson har flera bra chanser på V64 i kväll.

Segerstaplaren Joyland Park är storfavorit – men han är inte så klar enligt tränaren.

Nu varnar han spelarna.

– Vissa farhågor kring formen och tuffare motstånd, skriver han på sin hemsida.

Stortränaren Stig H Johansson har börjat året på Solvalla bra, som vanligt, och i kväll har han flera bra chanser på V64-spelet. Han har sex hästar till start i fem av sex avdelningar. Två av hästarna är stora, stora favoriter. Det är segerstaplarna Joyland Park och Balticas Yahoo. Joyland Park har hittills inte fått känna på hur det känns att förlora. I nuläget är talangen streckad på över 80 procent av de inlämnade kupongerna, men tränaren vill varna V64-spelarna.

– Jag är naturligtvis mycket nöjd med vad han uträttat i sina tre starter hittills. Det har blivit full pott trots att han aktionsmässigt inte har varit helt felfri. Han är kapabel och stark, men det var en hel del bekymmer med honom innan han över huvud taget kom till start. Vad travet beträffar var nog förra loppet hans sämsta hittills, men vi har gått igenom honom efteråt utan att hitta några påtagliga skavanker. Vissa farhågor kring formen och tuffare motstånd gör att jag inte ser Joyland Park som någon självklar vinnare, skriver Stig H på sin hemsida.

”Inte fullt stabil”

Balticas Yahoo är även han streckad på över 80 procent. Jag de Belloet-sonen har inte heller förlorat ännu på livets fyra starter. Men spåret i kväll kan ställa till det, enligt tränaren själv.

– Med honom är allt normalt i träningen. Har varit ifrån tävlandet några veckor, men tränats som vanligt hela tiden. Balticas Yahoo är oinspirerad och glänser inte i jobben. Att han fungerat så bra i loppen och vunnit i alla sina fyra lopp hittills har därför förvånat en aning. Han har varit riktigt bra och lovar mycket. En brasklapp vill jag ändå lägga in inför den här starten. Förra gången han hade spår två i voltstart, som nu, var han ytterst nära att galoppera. Är alltså inte fullt så stabil som resultatraden ger sken av. Felfri har han förstås chans igen, även om konkurrensen skärps.

Här nedan ser du Stig H:s kommentarer kring alla av kvällens starthästar. Till höger hittar du dagens krönika i Sportbladet av stortränaren. Kolla, så många fick hästarna.

FAKTA

Stig H om kvällens chanser:

V64-1

Katjing

– Med tre lopp i kroppen efter sin långa tävlingspaus i fjol borde han gå framåt, men ännu har toppformen inte infunnit sig. I ett V64-lopp förra veckan hängde han med okej och ett litet steg i rätt riktning var det. Katjing behöver nog flera lopp för att bli segeraktuell. Även om han har fått ett bra läge nu och 1640 m inte ska vara någon nackdel tror jag inte på mer än möjligen en platschans.

V64-4

Calpe

– Han har presterat lite ojämnt sedan han kom till oss. Vann ganska överlägset i billig omgivning i Eskilstuna näst senast, men fick inte till det i förra starten. Jag såg inte det det loppet själv, men har hört att han felade som trött efter en offensiv inledning. Calpe är inte att lita på och när han nu dessutom har drabbats av ett jobbigt utgångsläge blir det svårt att vinna.

V64-4

Cosmopållen

– Inte heller hans senaste start upplevde jag på plats, eftersom jag var i Frankrike då. Han galopperade igen, vilket tyvärr inte alls är ovanligt i hans fall. Är inte alls så tokig i grunden, men strular lätt till det för sig i loppen. Avslutade tydligen positivt senast och formen är nog helt okej. Cosmopållen är normalt bättre än Calpe, men läget dämpar förhoppningarna.

V64-5/DD-1

Prince L

– Jag tycker inte att han kommit igång i väntad utsträckning i de fyra starter han gjort efter lång bortovaro. Han har delvis ursäktats av dåliga utgångslägen, men det rätta stinget har också lyst med sin frånvaro. Prince L. har bevisligen fina resurser och han får starta på för att förhoppningsvis hitta rätt igen. Jag tror att han får svårt att komma in i segerstriden från ett elfte spår.

ARTIKELN HANDLAR OM