Titta, här blir trav- fansen helt galna

Foto: YOUTUBE
Linus ”Limpo” Wallin och Sune Svedberg har ett stort intresse för travsporten.
TRAV

Här är klippen på travfansen som gör allt för sporten.

De skriker över upploppet och blir galna när de inte får se travet på tv.

– Det blir som en adrenalinkick, säger Linus ”Limpo” Wallin.

Linus ”Limpo” Wallin, Sune Svedberg och Rickard Hansson har en sak gemensamt. De har ett brinnande intresse för travsporten och lever med i sporten.

Klippet på farfar Sune Svedberg som missar V75-sändningarna på tv då han inte får in kanalen har gjort succé på Youtube. Farfar blir riktigt upprörd då han missar några minuter av V75.

– Trav är hela livet för farfar. När det är V75 på tv gäller det att det är tyst och att allt går felfritt, berättade barnbarnet Jimmy i en tidigare intervju med Trav365.

Egen travsajt

Linus ”Limpo” Wallin, 29, är ett annat travfan som har ett stort intresse för travet. Han driver en egen travsajt och det finns flera klipp då han skriker fram hästar som han spelat på. I klippet från i somras hade han satsat en slant på en Noras Bean. Linus Wallin trodde först att hästen vann – och blev överlycklig. Men det visade sig att han var fel ute, hästen blev slagen på målfoto av jätteskrällen Xanthos Crown.

I ett annat klipp från i somras spelar han 40 kronor på en häst under Sprintermästaren, men förlorar allt. Linus Wallin skriker på hästen och blir riktigt besviken när han inte vinner.

– Det blir som en adrenalinkick när jag ser travlopp, man kommer in i gamet och bara glider med. Det var bara en impulsgrej som jag gjorde. Det vart som det vart, men klippet blev en succé, säger Linus ”Limpo” Wallin.

– Jag hade bara spelat för 40 kronor. Det var helt galet.

Hur mycket åker du på trav?

– I år har det blivit väldigt mycket trav. Jag och mina kompisar har åkt runt mycket på trav. Vi driver en travsajt, vinnarskallar.se, tillsammans.

Vad är det du gillar med sporten?

– Det är gemenskapen runt omkring och sporten. Jag ägnar mycket tid åt travet. Det är varje dag. Just nu spelar jag inte så mycket, men i helgen var vi på Solvalla vid Kriteriehelgen så då blev det lite mer spel, säger Linus Wallin.

”Älskar det ekipaget”

Rickard Hansson, 19, tog studenten i våras och nu håller han på med trav både på fritiden och i jobbet som spelexpert och journalist.

Hans vän har fångat honom i ett klipp då han blir galen när en av hans favorithästar startar. Han skriker hejdlöst då hästen kommer in på upploppet.

– Jag hade spelat på hästen som jag skriker på men det är inte därför jag skriker. Jag skriker för att jag älskar det ekipaget, Bonita och Jörgen Sjunnesson. Hon har varit med i det loppet hur många gånger som helst. Nu kom hon in och hade ledningen på upploppet. Hon hade rätt så goda chanser att vinna. Det var inte bara jag som skrek, alla ville att hon skulle vinna eftersom hon är en go häst.

Vad är det som gör trav så bra?

– Allt är bra med travet. Det är bra djur och jag känner mycket bra personer inom sporten. Det är kul att spela, kul att vinna, torska och se hästarnas utveckling.

De senaste 12 dagarna har han varit på trav tio gånger.

– I snitt kan man säga att jag går på trav varannan dag.

Se de galna klippen

ARTIKELN HANDLAR OM