NHL-stjärnan: Så spelar jag på V75

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

NHL-premiär i Globen, två hästar till start och jackpott på V75.

Kristian Huselius har spännande helg att se fram emot.

Forwarden i Columbus vet hur man vinner stora pengar på trav och hjälper nu Sportbladets läsare.

– Jag har en fräck vinnare som är lite bortglömd, tipsar han.

I kväll smäller det i Globen när Columbus Blue Jackets möter San José Sharks. Inför NHL-premiären laddade Columbus upp med ett besök på Solvalla i onsdags. Travfrälste Kristian Huselius och storstjärnan Rick Nash fick först tips av Björn Goop på stallbacken innan hela laget bänkades sig i VIP-logen och följde tävlingarna.

– Grabbarna tyckte att det superkul och vi hade en jättetrevlig kväll. De hade tjatat på mig länge om att vi skulle gå på trav och det här var ett perfekt tillfälle.

– Vi skrek och jobbade in några vinnare tillsammans. Det var också kul att de fick träffa Björn innan som sedan vann tre lopp, säger Kristian Huselius till Sportbladet.

Sett på hästen – i omklädningsrummet

Kristian Huselius är både en framgångsrik travspelare och hästägare. Han äger totalt sju hästar och två av dem startar i helgen. I jackpottomgången på V75 startar Mils You Love och på söndag startar stjärnan Quarcio du Chene i ett storlopp i Rom. Förstapriset där är 1,4 miljoner kronor. Quarcio du Chene är en av Sveriges bästa hästar och hans framfart har rönt stort intresse bland Huselius lagkamrater i Columbus.

– Vi har suttit i omklädningsrummen ett par gånger efter matcherna och sett på datorn när hästen har tävlat. Grabbarna är intresserade hur det går och ett par av dem äger galopphästar. Efter besöket på Solvalla är det inte omöjligt att jag kan få med dem på en travhäst nästa gång. De tyckte att det var hur kul som helst med trav.

För två och ett halvt år sedan vann Huselius sex miljoner kronor på V75. Därutöver har det blivit ytterligare ett antal storvinster och han följer travet så mycket han kan vid sidan om hockeyn.

– Travet är jäkligt kul. Först var det bara spelet man var intresserad av men nu är det även sporten. Det är en riktig adrenalinkick att se sina egna hästar tävla, menar han.

Lördag eftermiddag sitter Huselius klistrad framför tv:n för att kolla när Mils You Love startar på V75. En seger vore förstås bästa uppladdningen inför kvällens match i Globen.

FAKTA

V75-systemet

V75-1: 1, 3, 7, 9, 10

V75-2: 1, 2, 3, 15

V75-3: 8 Yield Boko

V75-4: 3, 6

V75-5: Alla 15 hästarna

V75-6: 4, 7, 11

V75-7: 2 Pinepower Rose

Tillägg; Kristian Huselius jackpottips till V75

Bästa spikarna

– Yield Boko (V75-3) är bästa hästen och jag tror att han vinner trots läget. Han ska vara ännu bättre nu än vid storsegern i Norge senast. Dessutom lär det bli körning på flera händer ifrån start vilket gynnar honom.

– Pinepower Rose (V75-7) har en perfekt uppgift och leder hela vägen. Han gick bra senast ifrån ett uselt läge men kunde inte ta så mycket från kön.

Min luring

– Lucia Play (V75-2) gick en mäktig långsida senast då hon svepte fältet och vann lätt. Hon har kanonform och står bra inne i loppet. Är märkligt nog lite streckad och det är min fräcka vinnare i omgången.

Egna V75-hästen Mils You Love

– Han var i toppform tidigare men blev sjuk efter senaste starten och fick en halsinfektion. Han tränar bra nu men behöver kanske ett lopp i kroppen och samtidigt är läget dåligt. Men hästen är riktigt fin och är säkert med där framme och krigar i alla fall. Timo Nurmos är väldigt nöjd med hur han känns.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM