Kari tror inte på chans – sonen varnar för skräll

Kari Lähdekorpi tror inte på seger på V75 – sonen är positiv

Foto: ALN
Pekka Lähdekorpi.
TRAV

Kari Lähdekorpi har fyra hästar till start vid helgens jackpottomgång.

Tränaren är själv på semester i Frankrike – och tror inte att stallet kommer skörda några framgångar på V75.

– Tyvärr har jag inte så stora chanser. Jag har spår två, tolv, sex och tio och voltstart med två av dem, säger han till Trav365.

Halmstadstränaren Kari Lähdekorpi är på två dagars semester i Frankrike när Trav365 når honom över telefonen. Tränaren har fyra hästar till start på V75 på Hagmyren – men tror inte på någon av dem.

– Tyvärr har jag inte så stora chanser. Jag har spår två, tolv, sex och tio och voltstart med två av dem. Jag kommer inte vara på plats, jag kommer hem först på lördag kväll, berättar han.

Chans att vinna

Sonen Pekka Lähdekorpi är dock mer positiv. I Sportbladets kuskintervjuer berättar han att bästa chansen är Rejäl Karsk som både har bra form och bra läge. Hästen kan vara en skräll då den just nu är streckad på nio procent av kupongerna.

– Hästen gick bra på Solvalla men hann inte riktigt få upp farten för att hinna slå ledaren. Gick bra och får hoppas på ett liknande scenario igen. Det är hans chans att vinna. Hamnar man i dödens är det kört. Hästen bör få en bra resa, säger Pekka Lähdekorpi.

Breed Love i V75-4 fick ett tufft lopp i dödens senast och även den här gången ser det svårt ut.

– Det är en ganska bra häst i grund och botten som är svår att hålla fräsch. Senast fick han dödens och blev trött sista biten. Det berodde på att han inte hade något lopp i kroppen på två månader. Givetvis svårt med spår tolv även om det inte är lika farligt med volt. Skulle han få en bra resa så kan han duga, säger Pekka Lähdekorpi i Sportbladet.

”Spurtade på open stretch”

I den sista avdelningen har Lähdekorpi med både Count Harry och Vanmaker Limburgia. Bägge hästarna har riktigt bra form för dagen.

– Count Harry gick bra senast när han spurtade på open stretch. Hade mycket krafter kvar i mål. Idealet är att komma till ledningen och släppa till en bra. Men de är snabba invändigt och han är lite utlämnad till hur det blir från start. Har annars kanonform och duger i klassen, säger Pekka Lähdekorpi.

– Vanmaker Limburgia har också hittat sitt livs form här på slutet. Vann på ett bra sätt senast. Spår elva blir givetvis svårt. Även om hästen har toppform kan det bli svårt att vinna därifrån. Rejäl Karsk är vår bästa chans. På form och läge, säger Pekka Lähdekorpi i kuskintervjuerna.

ARTIKELN HANDLAR OM