Vann miljonvinst – köpte egen travhäst

Foto: Kanal 75
Kompisarna Jan Sundman, Kent Nilsson och Sune Nilsson studerar reprisen när spiken Steel Pepper fixade miljonvinst på V75.
TRAV

För precis två år sedan gick drömmen i uppfyllelse - sju rätt och miljonvinst på V75.

För en del av pengarna köpte kompisgänget från Iggesund en travhäst och på lördagen gör deras Monas Incada V75-debut.

– Vinner hon kommer vi att sjunga och spela tills det blir ljust, hälsar Sune Nilsson.

Precis som vid storvinsten för två år sedan handlar det om kompisgängets hemmabana Hagmyren. Och den här gången är målet både vinnarcirkeln och sju rätt. Sju rätt som lockar med en jackpott på 46 miljoner kronor.

– Det känns oerhört spännande att ha en häst till start för första gången på V75. Att det dessutom är på hemmabanan och precis två år efter storvinsten känns speciellt. Självklart kommer vi att vara på plats. V75-omgången ser spännande ut och vi tänker sätta sjuan igen, hälsar Sune Nilsson.

Sune Nilsson vann tillsammans med barndomsvännerna Kent Nilsson, Jan Sundman och Olle Ström.

– Vi har i princip umgåtts hela livet och har spelat fotboll tillsammans som yngre. I dag har vi en del fester ihop och så spelar vi V75 varje lördag. Vi brukar även åka till elitloppet och kriteriet tillsammans, berättar Sune Nilsson.

Vann drygt 1,5 miljoner kronor

När det handlar om V75 så turas gänget om att ta ut systemet och de brukar satsa ungefär en hundralapp vardera.

När de vann miljonvinsten 18 oktober 2008 var det egentligen Olle Ström som skulle göra raden men han bytte med Kent Nilsson. Ett byte som blev värt 1 564 979 kronor.

– Det är faktiskt Olles tur även nu på lördag, men han har bytt med Kent igen. Vi hoppas på en favorit i repris, säger Sune Nilsson.

Kan du beskriva känslan när ni vann?

– Vi hade spik på Steel Pepper i sista avdelningen och när han vann bara skrek vi rakt ut.

Spikar egna hästen

Även den här gången tror Sune Nilsson på singelstreck i V75-7.

– På mitt eget system kommer jag att spika 2 Pinepower Rose. Hon har ett perfekt läge med Torbjörn Jansson och jag tycker det är bästa spiken. Sedan kommer jag förstås att spika vår egen 3 Monas Incada i V75-2. Jag såg att både Travronden och V75-guiden tippar henne etta, däremot är hon bara rankad elva i Hagmyrens program, men jag kan garantera att hon inte är sämre än fyra-femma.

Monas Incada har visat riktigt fin form i sina två senaste starter då hon även gått barfota. Först avslutade hon mycket starkt som trea på Åby tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt och senast blev det en fullträff på V64 på Solvalla. Och precis som vid segern så är det Carl-Erik Lindblom som kör fyraåringen på lördagen på Hagmyren.

– Calle inte mycket sämre än Åke, han är underskattad och en riktig hästkarl, säger Sune Nilsson.

Om du ska beskriva hästen?

– Det är en stark häst, mer stark än snabb. Ändå öppnade hon hyfsat på Solvalla sist och gick sedan drygt 1.13 sista varvet. Jag tror på henne och vinner hon kommer vi att sjunga och spela tills det blir ljust.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM