V75-tränaren: Han är min bästa chans

Foto: ALN
Robert Bergh.
TRAV

Förra helgen slutade med förlust både på V75 och i Kriteriet.

Nu är Bergsåkerstränaren Robert Bergh laddad för revansch.

– Det blir en spännande helg nu. Om man har bra hästar så finns det fler lopp, säger han.

Robert Bergh hade två tunga dagar på Solvalla förra helgen. Tränaren hade sex hästar till start under Kriteriehelgen, men fick åka hem utan segrar.

I Kriteriet hade han med Kadett C.D, men ekipaget slutade oplacerad efter ett tufft lopp.

– Det blev fel för mig. Hästen kändes bra, men det går inte att gå utvändigt. Framförallt inte när de slår svenskt rekord. Det var för tufft.

– Allt verkar bra med hästen efter loppet, nu ska han få träna på till Breeders Crown semifinalerna, säger Robert Bergh.

Är du besviken efter förlusten i Kriteriet?

– Nej inte längre, men i söndags var jag besviken. Man kan inte hålla på och grotta i det där mer nu, utan det var den dagen. Det var en besvikelse. Men det är roligt att han känns bra och det blir en spännande helg nu. Om man har bra hästar så finns det fler lopp.

Fyra hästar på V75

Vid helgens jackpottomgång på Hagmyren har han fyra egentränade hästar till start.

I den första avdelningen sitter han upp bakom Putte Topline som har tagit åtta segrar i år på elva starter.

– Det ser bra ut. Han har jämn och fin form.

Hur har hästen tränat?

– Han är lite loj och lat, men allt är sig likt. Jag är optimist inför loppet. Han har fått bra spår och jag tror att distansen passar honom. Förutsättningarna är som de ska vara, säger han.

Bra form

I samma lopp startar stallets andra segerstaplare Västerbo Offspring. Årets 16 starter har slutat med sju segrar.

– Han håller också bra form och vinner ofta lopp. Bägge de här hästarna vinner mer än de förlorar. Han fick också bra spår och kommer han vettigt till är han med i segerstriden. Jag kör Putte Topline eftersom han kanske är lite mer allround och Västerbo Offsping lever mer på styrkan.

I gulddivisonen i V75-3 har han två hästar till start. Bergh kör själv Conrads Epilog och Ulf Eriksson får chansen bakom Pirate Copy.

– Conrads Epilog går jättebra för dagen, men satt fast sist i gulddivionsfinalen. Vi startar direkt, jag är nöjd med honom. Han fick bra spår, det här är en av flera. Favoriten har fått dåligt spår i det här loppet. Jag är lite optimistisk.

Hur är det med Pirate Copy?

– Han går jättebra. Det är lite för tufft för honom, men det är bra läge. Han kan vara tre eller fyra, men det är inte någon riktig segerchans.

Bästa chansen på lördag?

– Putte Topline. Han är mest allround och kan göra mycket av loppet själv.

Hur många segrar blir det?

– Blir det en är jag jättenöjd. Men glöm inte bort Valleysdream som jag kör i V75-4. Det är en bra häst som är värd att ta med, säger Robert Bergh.

ARTIKELN HANDLAR OM