Vann till superodds – nu ska de slå till igen

Foto: Kanal 75
Kenneth Haugstad.
TRAV

Kenneth Haugstad är succélärlingen som drog in över åtta miljoner kronor i fjol.

Vid V75 i januari skrällde han till 70 gånger pengarna med Love You More och på lördag kan duon slå till igen.

– Hästen känns ännu finare nu, berättar Haugstad.

2010 slutade med rekordsiffror för Kenneth Haugstad, förstelärling hos Pierre Svensson. Lärlingen körde in över åtta miljoner kronor, vilket var det bästa resultat i han karriär.

– Jag fick köra mycket lopp och bättre och bättre hästar och jag har blivit bättre på att köra. Jag har blivit bättre eftersom de sätter upp mig. Man blir ju bättre när man får köra fler lopp och får mer rutin, säger han.

Bra start på året

Även 2011 har börjat bra och Kenneth Haugstad närmar sig en miljon kronor i inkört.

– Jag får köra minst lika mycket nu, men det blir kanske svårt att slå siffrorna från ifjol, säger han.

Fixade miljoner

Tillsammans med den amatörtränade hästen Love You More var Haugstad med och ordnade miljonutdelning vid V75-tävlingarna på Åbytravet i mitten av januari.

Ekipaget skrällde till nästan 70 gånger pengarna och värdet på V75 steg rejält. Vid V75-finalerna på Solvalla kan det vara dags för andra raka segern för duon då Kenneth Haugstad för köra hästen igen.

– Love You More kändes jättefin när jag körde ett jobb med honom i torsdags. Hästen känns minst lika fin som senast och var fantastiskt bra då. Jag tycker att han ska med på kupongen. Hästen hade problem med en korsförlamning efter senaste starten, men jag tyckte att hästen kändes ännu finare nu än senast. Det är bara positivt, berättar han.

FAKTA

Kenneth Haugstad om sina chanser

Frillan Filiokus, V75-1

– Hästen var jättebra senast och det var svårt att ta in på Åke Svanstedts häst. Men hästen kändes lika bra som senast. Nu är det första gången i stoeliten och det är svårt att veta hur hon räcker till. Men blir det tempo i loppet tycker jag att hon ska räknas.

Mitt Popcorn, V75-2

– Det är pengar som gäller där. Klaffar det på vägen kan hästen vara med bland de tre. Men det är långsökt.

C.C. Westside, V75-5

– Det är bara en peng som gäller för C.C. Westside.

Finish Flyer, V75-6

– Hästen är i jättebra form och gick i dödens senast och fick tyvärr ett dåligt spår. Det blir att hitta ner i banan och köra till slut. Får han ligga på rulle så har han bra avslutning och kan tjäna en peng.

ARTIKELN HANDLAR OM