Goop: Hästarna du inte får missa

Foto: aln
TRAV

För Björn Goop har året börjat med succé – både som tränare och kusk.

På lördag har han sju hästar till start när Solvalla anordnar V75-finaler.

Här berättar om bästa chansen och vilka spelarna bör strecka.

– Det är fyra stycken man ska ha med, meddelar stjärnkusken.

Från och med första januari, i år, är det Björn Goop som står för hästarna i stall Goop. Innan det är det Björns pappa, Olle, som stått för dem. Han hade knappast kunnat få en bättre början som ansvarig för rörelsen. Januari har varit strålande för Goop, både som tränare och kusk.

– En riktig kanonstart, det känns jättebra. Resultatet är viktigt, men det viktigaste är att vi har kul och det har vi nu. Det är en bonus att det går bra, säger han.

”Nitlotten”

På lördag, när Solvalla anordnar V75-finaler, har stallet sju hästar till start (det var åtta från början men nu ska 14 Rouge (V75-5) strykas).

– Hästarna har varit jättebra. Allt går i perioder så klart, men vi jobbar på som vanligt och försöker alltid att få så bra framgångar som möjligt.

Men spåren för Goop hade kunnat vara bättre: 8-8-6-1-9-6.

– Tyvärr har vi dragit nitlotten i spårlottningen den här gången, säger Goop, men han är långt ifrån uppgiven inför tävlingarna. Alla hästar som startar har toppform och de kommer gå med optimal balans, om banan tillåter.

Hästarna du inte får missa

Vem är din bästa chans?

– Det är 1 Goober (V75-4). Han är bra och han känns bra och jag hoppas att han är med därframme och gör upp om det.

Vilka hästar från stall Goop ska spelarna strecka?

– Det är fyra stycken. Goober, Baht Launcher, Global Investment och Muscles Of Gold. De är mest intressanta för spelarna på förhand.

Ska man skippa de andra?

– Skippa är ett hårt ord, men de jag nämnde känns hetare.

Vad har du för feeling inför tävlingarna?

– Det kan bli en jättebra lördag, men det kan även bli en mindre bra dag. Loppen är så jämna och hästarna i finalerna är så pass bra, säger Björn Goop.

Här nedan hittar du Björns kommentarer kring stallets hästar på V75.

FAKTA

Goops kommentarer:

8 Pebbly (V75-1)

– Har dunderform och känns jättebra och gjort fina lopp på slutet, men läget är ju illa...

8 M.T Evita (V75-2)

– Har bra form för dagen och tagit två raka V75-segrar, en i Norge och en i Sverige. Det är toppform och det blir barfota om banan tillåter. Men återigen; det är ett iskallt läge.

6 Global Investment (V75-3)

– Känns jättefin efter starten på Halmstad och känns fin i träningen. Han har ett spår lite för långt ut på vingen för att jag ska vara nöjd. Han har aldrig vunnit en V75-final i guld, men i de andra klasserna han har gått igenom. Marshland och Luddes häst (Sahara Dynamite) är bra så det blir tufft.

1 Goober (V75-4)

– Han är bra och han känns bra och jag hoppas att han är med därframme och gör upp om det. (BÄSTA CHANSEN).

9 Hazard Brodde (V75-4) (körs av Örjan Kihlström).

– Han har bra form, men det är ett bakspår och det gäller att det klaffar. Blir det så kan han spurta hem fina pengar, men jag får ligga lite lågt angående vinstchansen.

2 Muscles Of Gold (V75-5) (körs av Christoffer Eriksson).

– Gör sista starten hos oss och jag hoppas det blir ett bra lopp. Hon har bra form och känns fin. Normalt sett är hon inte osäker (galopperade i den senaste starten) men hon var för laddad då. Spår två ska inte vara några problem och Christoffer är duktig.

6 Baht Launcher (V75-7)

– Känns riktigt fin. Det blir barfota om banan tillåter, men det är det jämnaste loppet på hela dagen

ARTIKELN HANDLAR OM