Tränaren: Är orolig att det ska bli värre

Tränaren om sin stjärna och skadan

Foto: ALN
TRAV

Stjärnstoet Viola Silas är svullen i ett ben.

Tränaren Fredrik Persson strök därför kulldrottningen till V65-tävlingarna på Mantorp.

– Jag är lite orolig att det ska bli värre och vågar inte starta, säger Persson.

Viola Silas skulle ha startat i ett Breeders Crown-lopp och var megafavorit på förhand. Det var också tänkt som en genomkörare inför semifinalerna till Breeders Crown om 14 dagar. Men den snart femfaldige miljonärskan har gjort sig illa i ett ben.

– Hon har fått ett litet sår på hasen och är tjock i benet. Hon har inte varit halt någon gång men däremot när jag har kört med henne så har hon blivit mer svullen. Om jag då skulle köra ett lopp med hästen så vet man ju inte hur det skulle bli. Jag vill inte att hon ska få ett elefantben, säger Fredrik Persson.

– Jag tror inte att det är någon större grej men det kan ju bli värre om man utsätter benet för påfrestningar. Lite orolig är man ju och jag vågar inte starta för att riskera något. Vi har inte så många dagar på oss till semifinalerna i Breeders Crown.

Hur har skadan uppkommit?

– Hon blev förbannad på en liten hingst som stod utanför och sparkade i boxen. Hon brukar kunna sopa till rejält när hon blir arg. Det visar bara att hästen är i form också.

– Vi kommer inte att behandla henne utan det här får lägga sig självt. Man kan säga att det är som ett blåmärke. Jag hoppas och tror att hon snart är bra igen, säger Persson.

Michael Carlsson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM