Ludde: Så ska vi ta revansch

Foto: THOMAS BLOMQVIST /KANAL75
TRAV

I söndags slutade han oplacerad och förlorade mot Main Wise As.

På söndag kan Lutfi Kolgjini få snabb revansch med Joke Face – i Tyskland.

– Jag tror vi vinner, min häst är minst lika bra, säger Kolgjini.

Lutfi Kolgjini och hans fyraårige stjärna Joke Face startade i söndags i Europaderbyt med 2,4 miljoner kronor till vinnaren.

Kolgjini fick en dålig start från innerspår bakom startbilen och blev instängd. Flera gånger försökte Kolgjini ta sig ut – men fick luckan alldeles för sent men avslutade bra långt ut i banan. Tyvärr räckte det inte till några pengar utan hästen slutade oplacerad.

– Hästen kändes mycket mycket fin i söndags. Jag valde fel spår för jag hade för dålig koll på banan. Starten gick precis efter svängen vilket gav de yttersta spåren en klar fördel. Sedan satt jag där jag satt och försökte trockla mig ut. Jag är jättenöjd med min häst och man ska veta att han är orutinerad, men han kommer lära sig, säger Kolgjini.

”Blir offensivt”

Vann loppet gjorde Main Wise As som vann efter ett perfekt lopp. På söndag, en vecka efter miljonloppet i Frankrike, möts hästarna igen. Den här gången i Tyskland i Grosser Preis von Deutschland med 80 000 euro till vinnaren. Och Kolgjini är mycket laddad för att ta revansch.

– Jag tror faktiskt att vi får revansch. Jag har koll på Main Wise As och jag har minst en lika bra häst. Den här gången har vi öppet spår och det är bara att köra framåt. Det blir offensivt om hästen känns bra i värmningen, annars startar jag inte.

Hur klarar hästen av täta starter?

– Det är inga problem, han ska inte ta illa vid sig av det här. Det är en fräsch häst, säger Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM