Så blir den nya Rixallsvenskan

TRAV

21 stall gör upp om segern i RIXallsvenskan 2011.

Nytt för i år är att årets vinnare får försvara sin titel som stallchef i Stall RIX FM Champion.

Foto: KANAL75
Snart är det dags för en ny upplaga av RIXallsvenskan.

Från och med nästa år utökar RIXallsvenskan från 18 till 21 stall. Den 8 november klockan 12.00 släpps andelarna till RIXallsvenskan 2011 och redan nu är det klart vilka tränare som blir RIX-tränare.

Stort intresse

Nytt för 2011 är att årets vinnare får försvara sin titel som stallchef i Stall RIX FM Champion. Just nu står striden mellan Hallands Stefan Persson och Hälsinglands Peter Eriksson.

– Det har även i år varit ett fantastiskt intresse bland travtränarna att få vara med i den här tävlingen. En handfull av deltagarna är nya proffstränare och det skall bli spännande att lära känna dem och se hur de klarar sig mot de mer etablerade namnen, säger projektledaren Markus Myron i ett pressmeddelande.

Förra året tog alla andelar i Skåne slut på en förmiddag och för att möta intresset i södra Sverige införs nu Stall RIX FM Malmö med Jägersro som hemmabana.

Även i Kalmar och Gotland har intresset varit stort vilket gör att vi nu delar det stallet i två. De nya stallen heter Stall RIX FM Gotland och Stall RIX FM Småland.

ARTIKELN HANDLAR OM