Adielsson: Det är en drömhäst

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
TRAV

Skully Gully spurtade till enkel seger på V64.

Efter loppet hyllades hästen av stjärnkusken Erik Adielsson.

– Hon är underbar, det är en drömhäst helt enkelt, säger han i TV4.

Stig H Johanssons stjärnsto, Skully Gully, har inte haft någon riktig det här året. Hästen har mött tuffa hästar och hamnat lite snett i vissa lopp. Men under onsdagskvällen var det dags för den andra segern för året. I V64-1, på den den extremt korta distansen 1140 meter, var hon klar favorit på förhand. Kusken Erik Adielsson tog en lugn start från andraspåret och fick en fin löpning i andra utvändigt. I ledningen satt det tuffaste motbudet, Bring Me Luck U.S., med Stefan Persson i sulkyn. In i slutsvängen drog ledaren undan med några längder och det såg, i det läget, tufft ut för Skully Gully. Men in på upploppet kom stjärnstoet flygande och vann till slut mycket enkelt. Segerkusken Adielsson var mycket nöjd efter loppet.

– Hon gick en bit under 1.10. Den här hästen är häftig att köra varje gång. Jag körde inte så mycket från start, bara jag undvek att göra några fel så skulle det vara toppchans. Det var bra tryck i henne och jag hade tussarna kvar. Jag var aldrig orolig, säger Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

– Det kändes som att jag hade bästa hästen, det var bara att köra ABC. Hon är underbar, det är en drömhäst helt enkelt, fortsatte Adielsson i TV4 när han intervjuades på stallbacken.

Nöjd – trots förlusten

Värsta motbudet Bring Me Luck U.S. fick alltså ge sig över upploppet. Trots det var tränaren och kusken Stefan Persson nöjd med insatsen.

– Jag förstod att det skulle bli jobbigt när vi svängde in på upploppet. Det gick lite för fort första 500-600 hundra. Vi provade i ledningen trots att hon är bäst i ryggar. Så är det. Jag är alltid nöjd med den här hästen, säger han.

Segertiden för Skully Gully blev 1.09,7 och för segern belönades hon med 100 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM