Emma och Zätas nya löfte – en fotomodell

TRAV

Hon är travtalangen som beskrivs som en fotomodell.

Emma Andersson har döpt hästen till Sex and the City.

– Hon har kvaliteter, säger tränaren Robert Bergh till Trav365.

Foto: AP
Zäta och Emma.

Henrik Zetterberg är mycket travintresserad och äger två hästar ihop med sin fru Emma Andersson. En av dem är det treåriga stoet Sex and the City. Hennes pappa är världens genom tidernas bästa travhäst Varenne och paret köpte henne redan som fölunge.

– Emma ville att hästen skulle heta Sex and the City. Hennes namne, har Henrik Zetterberg tidigare berättat för Trav365.

”Är som en fotomodell”

Sex and the City har länge visat lovande takter för sin tränare Robert Bergh. Hon har blivit något av en snackhäst i Sundsvallstrakten och tränare Bergh har sin uppfattning helt klar.

– Jag förklarade för Zäta i fjol att hästen är som en fotomodell. Hon är snygg, långbent och lite förvirrad, säger Robert Bergh med ett skratt.

– Hon har alltid visat bra talang och det känns som en riktigt bra häst. Hon har bra fart och bra trav. Egentligen har hon varit startklar i en månad men eftersom hon var lite hetsig tidigare ville jag träna på ytterligare litegrann. Jag tycker att hon visar lite lugnare stil nu och klarar sig bra i lag med andra hästar.

Ser loppen på datorn

På andra sidan Atlanten sitter Henrik Zetterberg klistrad framför datorn för att följa sin häst. Han har tidigare berättat för Trav365 att han inte gärna missar några lopp när hans hästar tävlar. Kan han inte se dem direkt så kollar han på dem efteråt i lopparkivet.

– Jag är uppvuxen med trav via min pappa och farfar, det har alltid varit en del av mitt liv. Även Emma är hästintresserad och hennes familj har ägt travhästar tidigare. Jag följer med en hel del via internet och ATG-Live. Man får alltid hög puls av att se sina egna hästar tävla, har Zäta berättat tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM