”Jag har hittat en superspik på V75”

Hyllades som Sveriges bästa tippare – nu bjuder han på omgångens bästa spik

Foto: Kanal 75
John Bootsman.
TRAV

Han har hyllats som Sveriges bästa travtippare av experten Micke Nybrink.

Nu bjuder han på en stenklar spik till helgens V75.

– Jag vet inte vilket startspår Vanessa Du Ling har, men hon vinner bara Sto-SM. Hon blåser förbi alla. Även om hon har spår 20, säger hästuppfödaren John Bootsman.

Uppfödaren John Bootsman utsågs till Sveriges bästa travtippare av experten och tv-profilen Micke Nybrink i somras då han satte tre vinnare.

Bootsman hade mailat Nybrink och tipsat om de egna uppfödningarna Aga Khan Boko, Aristocat Boko och Amaru Boko som startade tre dagar i rad. Bootsman menade att det här var hästarna som Micke Nybrink skulle ha koll på.

Det visade sig att Bootsman var helt rätt ute då alla tre hästarna vann. Micke Nybrink var lyrisk och ägnade sin krönika till att hylla uppfödaren.

”Bootsman – Sveriges bästa travtippare”, menade Nybrink.

Häst till start på SM

Till helgens SM på Åbytravet har John Bootsman med Boko Stables Yarrah Boko i Svensk Mästerskap, men det är i Sto-SM som Bootsman har hittat omgångens bästa spik, Vanessa Du Ling som tränas av Timo Nurmos.

– Jag är i Kentucky och kollar på hästarna så jag har inte kollat några startlistor. Jag vet inte vilket startspår Vanessa Du Ling har, men hon bara vinner Sto-SM. Hon blåser förbi alla. Även om hon har spår 20.

Hon startar från spår nio på lördag.

– Det är ännu bättre. Det här är en superspik. Det loppet hon gjorde på Solvalla var grymt. Om du tittar på loppet igen så ser du att hon var fantastisk där. Nu är det spår nio, hon bara vinner det här loppet, säger han.

Vad tror du om chanserna för Yarrah Boko?

– Det är en bra häst, men det blir svårt när Iceland, Torvald Palema och Maharajah är med. Han möter de stora grabbarna och det beror mycket på hur loppet blir kört, säger Bootsman.

ARTIKELN HANDLAR OM