Kollegorna: Är ruggigt tråkigt

TRAV

Under onsdagen kom beskedet att Jim Frick slutar som travtränare.

Något som kollegorna tycker är väldigt synd.

– Det är kanske naturligt, men ruggigt tråkigt, säger Lutfi Kolgjini.

Lutfi Kolgjini och Kari Lähdekorpi.

Det var den tionde mars på Solvalla i år som Jim Frick slungades ur sulkyn och slogs medvetslös på Solvallas travbana. Frick landade med huvudet före i backen och låg i koma i flera månader efter olyckan. Under onsdagseftermiddagen meddelade Jims fru, Åsa Frick, att hennes make kommer sluta helt med trav. Sviterna efter olyckan är för stora och Jim ska få tillfriskna i lugn och ro. Åsa Frick meddelade det i dag på Solvalla inför stallets hästägare.

– Vi vet att det kommer att ta lång tid innan Jim är frisk och han har den senaste månaden själv förstått hur svårt skadad han är. Men förhoppningsvis så kan han komma tillbaka till en normal vardag, säger Åsa Frick enligt Travnet.se.

”Naturligt – men tråkigt”

När Trav365 når kollegor till Frick och berättar om familjens beslut så tycker de att det är väldigt synd.

– Det är väl rätt så naturligt. Vad finns det för alternativ? Jim behövs för rörelsen, annars går det inte. Det spelar ingen roll hur duktiga medarbetarna är. Det är Jims stall, det är hans rörelse, säger Kari Lähdekorpi.

– Det viktigaste är inte att vara travtränare. Det viktigaste för Jim är att livet går vidare och att man får ett liv som är värt att ha, fortsätter han.

Lutfi Kolgjni säger så här:

– Ruggigt tråkigt måste jag säga. Han saknas redan något oerhört i tränarnas riksförbund.

– Detta är en verksamhet som behöver en general nästan varje dag, så det är kanske naturligt, men som sagt ruggigt tråkigt.

Skicka in din hyllning till Jim Frick. Mejla till oss!

ARTIKELN HANDLAR OM