Jim: Jag trodde att det skulle gå

Foto: ATG-PLAY
Åsa och Jim Frick.
TRAV

För sju månader sedan skadades stjärnkusken Jim Frick i en olycka.

Nu berättar han för första gången själv om skadorna efter olyckan och beslutet att sluta som tränare.

– Jag trodde att det skulle gå, men nu orkar jag inte, säger han i TV4.

I mars i år skadades stjärnkusken Jim Frick allvarligt i en en olycka på Solvalla.

Jim Frick slungades ur sulkyn och slogs medvetslös på Solvallas travbana. Fricks häst, Only Lavec, snubblade mitt på upploppet och gick omkull på banan. Frick flög ur vagnen och landade på huvudet. Kusken låg i koma i flera veckor efter olyckan och vårdas ännu på sjukhus. Kusken har gjort stora framsteg, och ska snart få lämna sjukhuset och flytta hem till gården i Knivsta.

I onsdags gick han och hustrun Åsa ut med nyheten att han han beslutat sig att sluta som travtränare. Eftersom Fricks rehabilitering kommer ta lång tid tvingas han sluta som tränare.

I stället kommer hans systerdotter Kajsa Frick ta över verksamheten från och med årsskiftet.

”Trodde att det skulle gå”

Efter olyckan har hustrun Åsa Frick hänvisat media till stallets hemsida för att få information, men i måndagens Dagens Rätt i TV4 visades delar av den första intervjun med Jim Frick.

Tillsammans med sin hustru Åsa Frick berättade han om skadorna och beslutet att sluta som tränare.

Jim Frick hade svårt att hålla tillbaka tårarna när han berättade om livet efter olyckan och att han nu tvingas sluta som tränare.

– Jag trodde att det skulle gå, men nu orkar jag inte. Jag har lite ont överallt. Det är inte den enda smällen i mitt liv heller. Jag har ont i kroppen. Jag ska ha kvar gården och hästarna, men jag kan inte köra något mer, säger han i TV4.

I söndagens Vinnare V65 i TV4 sänds hela intervjun med Jim Frick.

ARTIKELN HANDLAR OM