Han vann 1,6 miljoner

TRAV

Efter att ha slutat trea i Hambletonian och tvåa i Breeders Crown fick Wishing Stone äntligen kliva högst upp på pallen.

På lördagen buntade han ihop sina nordamerikanska kullkamrater i anrika Kentucky Futurity på The Red Mile i Lexington.

Foto: Kanal 75/Lars Jakobsson
Wishing Stone vann årets upplaga av Kentucky Futurity.

Kentucky Futurity kördes för första gången 1893 och med sitt förstapris på cirka 1,6 miljoner kronor tillhör det de största loppen i världen för treåriga travhästar. Att det är ett heatlopp där samma hästar möts två gånger samma dag gör det unikt. Vinner samma häst båda heaten är loppet avgjort. Om olika hästar vinner heaten körs ett skiljeheat där vinnarna får göra upp häst mot häst. Men i år behövdes inget skiljeheat. Wishing Stone stod i en klass för sig och segerreceptet var detsamma i båda heaten. Efter en lugn start fick han anfalla på den bortre långsidan, ta över ledningen i början av slutsvängen och därefter segla ifrån sina konkurrenter över upploppet.

Wishing Stone tränas av Dewayne Minor och i sulkyn satt George Brennan. Äger gör danska Cowboyland Aalborg (Knud Erik Ravn). Segertiden över de 1 609 meterna (startbil) skrevs till 1.09,2.

Fashion Feline bäst bland stona

I stoklassen gick segern till Jim Campbell-tränade Fashion Feline, som efter en lugn inledning gled fram i andraspår genom slutkurvan för att sedan gå ifrån till överlägsen seger. I sulkyn satt Dave Palone. Fashion Felines ägare kunde räkna in cirka en miljon kronor i prispengar.

Ola Johansson/ Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM