Vann SM-loppet – anklagas för fusk

Foto: ALN
Med 700 meter kvar av loppet gick Tommy Karlstedt ut i andraspår och vann på så sätt loppet. Enligt Jenny J Karlsson, Johan Edlund och Stig H Johansson skulle Karlstedt ha varit diskad.
TRAV

Tommy Karlstedt vann lärlings-SM på Åbytravet och körde in 125 000 kronor.

Efter loppet gick TV4-profilen Johan Edlund till angrepp mot måldomarna.

Han menade att Karlstedt skulle ha varit diskvalificerad för trängning

– Han borde ha blivit diskad, trötter till de som dömde, sa Edlund.

25-årige Tommy Karlstedt tog hem sitt tredje lärlings-SM under lördagen på Åbytravet tillsammans med det fyraåriga stoet Conchita Exklusive. Karlstedt gav sin häst ett perfekt smyglopp och ekipaget kunde vinna överlägset efter att ha använt open stretch över upploppet.

Efter loppet var Karlstedt mycket lycklig när han intervjuades i TV4.

– Jag har fått köra fina hästar varje år och den här hästen var bra i ordning och hade mycket krafter kvar. Jag gillar open stretch här, och när man sitter med den känslan i sista sväng med mycket i tömmarna, det är det man jobbar för, sa Karlstedt.

Men Karlstedts motståndare, Jenny J Karlsson, som körde Rejäl Karsk i samma lopp var mindre nöjd. Hon menade att Karlstedt trängt sig ut i andraspår med 700 meter kvar till mål.

– Jag fick ställa mig upp för jag ville inte åka i backen. Jag hade mina ben där och han styr rakt ut. Jag tar upp min häst, annars blir det en olycka, sa en förgrymmad Karlsson till TV4.

”Borde diskats”

Johan Edlund och Stig H Johansson, som jobbade med TV4:s sändning under tävlingarna höll med Karlsson. Edlund gick till hård attack mot måldomarna som inte valde att diskvalificera Karlstedt.

– Jag har kollat reglementet och gör inte Tommy Karlstedt så där kommer han inte ut och vinner inte loppet. Han borde ha blivit diskad, trötter till de som dömde, sa Edlund.

Stig H höll med:

– De borde ha diskat honom om man ska följa reglementet.

”Ingen fara”

Karlstedt fick behålla segern – men fick tre veckors avstängning för förseelsen. När Trav365 når Karlstedt på telefon efter loppet är han lycklig – men samtidigt dämpad.

– Hästen i ledningen tappade farten väldigt fort och jag bestämde mig för att gå ut i den lilla luckan som fanns. Det var lite trångt men det var ingen fara, med tanke på att Jenny hade så hög fart blir det som det blir. Självklart ska jag ha avstängning, det är helt korrekt. Men det var inte så farligt som Jenny får det att låta. Loppet löste sig helt perfekt och hästen var bra i ordning, det är tråkigt att en sådan här liten händelse ska påverka allt, säger Karlstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM