Lösningen på krisen: ATG.se

TRAV

Det är kris.

Alla pengar går till byråkrater som sitter på arslet.

Ingen gör något.

Jo, bränner pengar på usla TV-produktioner.

Ungefär så brukar det låta ute på stallbackar och publikplatser. Jag och Patric Skoglund fick duktigt med skäll på Solvalla härom veckan av en herre som sa att vi också borde skrika kris och gråta i tv, att vi skulle ha gråtit ikapp med Avelsföreringens Anders Lindh.

Vi gör inte det. Visst är det trist att hästarna var billiga på kriterieauktionen, i alla fall för dem som sålde. För köparna var det kanske inte lika illa? Rea på hästar, låter som ett utmärkt tillfälle att bli hästägare.

Var det kanske så att vi såg en tillnyktring av marknaden? Zlatan är ju inte heller värd en miljard längre… Sjukt upptrissade priser mår ingen bra av – jo, möjligen de största uppfödarna som åker Hummer och bor i slott.

Marknaden är stenålders

Nej, jag ska sluta retas. Men samtidigt tror jag att hela travhästmarknaden är stenålders, det är bara grottor och skynken som saknas. Det funkar inte att vräka ut 600 hästar på auktioner och tro att alla köpare dreglande ska finnas där. Folk gör annat 2010. Folk har inte tid. Vill man hitta andra köpare än Roger Walmann, Stefan Hultman och Stefan Melander får man sälja där de finns. På nätet. Alla (utom de som är på auktion) är på nätet.

Det klagas på att ingen går på trav längre. Det är kris där med. Ändå spelas det som satan, vi lirar som aldrig förr. Problemet är att ingen går på trav, sägs det. Ingen köper häst eller blir intresserad av sporten framför datorn. Sägs det. Okej, lägg ner skiten då. Vi ger upp. Eller så kanske vi borde söka upp folk där de finns? På nätet. Varför inte sälja hästarna på ATG.se? Såg att travtränare Stefan Persson var inne på samma sak – att byta miljö för hästförsäljning.

Stefan är den nya generationens travtränare och har fattat grejen.

Vad sysslade Flemming med?

ATG Live behöver inte bara vara en spelkanal. Det går utmärkt att sälja hästarna där också. Annonsera, visa hästarna i ett arkiv, ha auktioner liknande dem när man köper bil på Kvarndammen.se. På ATG.se finns alla med det minsta lilla travintresse. På ATG.se hittas de yngre. Där finns framtidens hästägare.

Till sist: Uppmärksamme Thomas Hedlund skriver om det i sin blogg på travronden.se. Halvblinda jag blev nyfiken och gick in på ATG play. Varför ser det ut som Flemming Jensen rycker sin häst Tara Defi i galopp efter 700 meter i V75-1? Jag fattar ingenting, är ju ingen kusk. Kolla själv.

ARTIKELN HANDLAR OM