Stig H: ATG får tro vad de vill

Foto: ALN
Stig H Johansson och Remy Nilson.
TRAV

Remy Nilsons uttalande om auktionskrisen får Stig H Johansson att reagera.

I sin krönika i Sportbladet skriver stjärntränaren om krisen.

– Argumentet är inte tillräckligt för att inte se till att stimulera hästägandet ytterligare, skriver Johansson.

I tisdags skrev Stig H Johansson om auktionskrisen i sin krönika i Sportbladet. Johansson menar att prispengarna måste höjas omgående och att ATG måste hjälpa till för att vända trenden.

ATG:s vd, Remy Nilson, var inte sen med att kommentera Stig H:s utspel. Nilson tycker att det är för mycket gnäll om dåliga prispengar bland de aktiva.

– Det är det sedvanliga att ropa på mer prispengar. Prispengarna har ökat ganska kraftfullt de senaste fem åren efter att ha stått still fem år i början av 2000-talet. Nu har vi kommit ifatt och har en ganska god tillväxt av prispengar.

– Att äga häst och få det att gå ihop finns inte för någon, det finns inte ridsporten heller. Hästar äger man för att det är kul och för att det är en upplevelse, sa Nilson till Trav365 för några dagar sedan.

”Argumentet är inte tillräckligt”

Nilsons uttalande har fått Stig H Johansson att reagera – ännu en gång. I sin fredagskrönika i Sportbladet skriver Johansson återigen om krisen inom svensk travsport.

– Argumentet är inte tillräckligt för att inte se till att stimulera hästägandet ytterligare. Det måste till. Det är min fasta åsikt. Sedan får Remy Nilson och ATG tro vad de vill. Stimulans i någon form måste till. Jag är inte hundraprocentigt säker på hur den ger bäst effekt. Rimligtvis ska de som betalar träningsavgifterna ha stimulans. Då får även uppfödarna per automatik enklare att sälja sina hästar. I det fallet är min åsikt att det ena ger det andra, skriver Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM