Föreningen: Så ska vi lösa krisen

Avelsföreningens förslag till Svensk Travsport under krismötet

Foto: ALN
TRAV

Nu har ASVT och Svenskt Travsport diskuterat avelskrisen.

Höjd uppfödarpremie och mer prispengar i loppen för unghästar och ston var förslagen som kom upp vid krismötet.

– Vi möttes av stor förståelse för att det är kris bland uppfödarna och att detta kan innebära problem för hela sporten, säger ASVT:s generalsekreterare Anders Lindh.

Efter katastrofsiffrorna vid årets kriterieauktion träffades Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen och Svensk Travsport under måndagen för att diskutera en lösning på problemen.

– Vi möttes av stor förståelse för att det är kris bland uppfödarna och att detta kan innebära problem för hela sporten, säger ASVT:s generalsekreterare Anders Lindh i ett pressmeddelande.

ASVT:s förslag är att höja uppfödarpremierna till 20 procent för hästar som är 2-6 år. Travförbundet arbetar nu med ett åtgärdspaket inom ramen för den budget som ska upp till beslut i mitten av december.

För att öka intresset för att äga travhästar menade ASVT att det är viktigt att ha mer prispengar för unga hästar och ston.

– Det är mycket viktigt att göra rätt saker och rätt prioriteringar i arbetet med åtgärdspaketet för att på så sätt uppnå bästa möjliga effekt och marknadsstimulans, säger Anders Lindh.

Svensk Travsport ska återkoppla till ASVT innan budgetförslaget ska presenteras i december.

ARTIKELN HANDLAR OM