Vittnet berättar: Var en rejäl smäll

Foto: MARIA HOLMÈN/KANAL75
TRAV

Två bergsklättrare kom på villovägar – och krockade med Timo Nurmos hästar.

En skötare fördes till sjukhus med ryggsmärtor men tillståndet ska vara stabilt.

– Det verkar som att det gått rätt så bra, men det var en rejäl smäll, säger ögonvittnet Pasi Aikio.

Under måndagsförmiddagen inträffade en otäck olycka på Timo Nurmos gård utanför Stockholm. Nurmos och hans anställda var ute och körde snabbjobb med flera av stallets hästar på banan då de plötsligt mötte en personbil. Ekipagen försökte undvika en krock men en av stallets anställda prejades av bilen och skötarens häst voltade över bilen. Pasi Aikio, som håller till på gården, var snabbt framme vid olycksplatsen.

– Ett par som var bergsklättrare var ute i naturen och hamnade på fel väg. De mötte hästarna som kom i full fart strax efter en sväng och mötte varandra. De kör tre i bredd när de går jobb så de är ju över hela banan.

Vad hände sen?

– Jag vet att det var en som krockade och att det var två löshästar. Det var en häst som gick över huven på bilen, men det verkar inte vara någon fara med hästen. Han ska ha klarat sig bra.

”Hade känsel i benen”

Hästskötaren blev förd till Karolinska sjukhuset i Solna med helikopter där han nu vårdas.

– Han hade int i ena höften, ländryggen och i ett ben men det verkar som att det gått rätt så bra i alla fall. Han hade känsel i benen.

Var det en kraftig olycka?

– Det var det, men det kunde gått ännu fortare och med högre fart. Men det är klart att det var en rejäl smäll, säger Pasi Aikio.

ARTIKELN HANDLAR OM